άλλες τυπολογίες

• Οι απώλειες σε φύλλα, φέρνουν νέες…ταινίες. Το «Θέμα» βάζει τη σειρά του «Batman», ο «Ελεύθερος Τύπος» δίνει από αυτή την Κυριακή 3 ταινίες με τη Μελίνα Μερκούρη, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ανακαλύπτει το «Bolywood». Mετά από καιρό στα φιλμ επιστρέφει και η «Καθημερινή» η οποία κρατούσε πολιτική χαμηλού κόστους με τα ντοκιμαντέρ.

• Μια ενδιαφέρουσα και δωρεάν έκδοση κυκλοφόρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα ελληνικά, το «Μικρό Ευρωλεξικό». Περιλαμβάνει τους 100 πιο σημαντικούς όρους της σύγχρονης ευρωπαϊκής ορολογίας (από «απαλλαγή» και «διαδικασία της Βαρκελώνης» μέχρι «οδηγία Μπόλκεσταϊν» και «τρόικα»), καθώς και τις 20 πιο σημαντικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μέχρι σήμερα. Έχει γραφτεί από τον Γιάννη Παπαδημητρίου, νομικό και δημοσιογράφο στην Deutsche Welle και τον ΣΚΑΪ. Μια έκδοση χρήσιμη εν όψει ευρωεκλογών. Διανέμεται δωρεάν από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, τηλ. 210 3278900).
RΤο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Θεσσαλικά τοπία», στο φουαγέ του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη. Συμμετέχοντες δημοσιογράφοι τα μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ: Θανάσης Βογιατζής, Θανάσης Καλλιάρας, Δημήτρης Κατσανάκης, Χρήστος Μπεχλιβάνος και Βαγγέλης Ρηγόπουλος. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Μαρτίου.
wΣυγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΕΙΡΣΠΔΕ) ως εξής: Πρόεδρος Σπύρος Μπουλής, Αντιπρόεδρος Σωτήρης Νταβλούρος, Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Καραγεωργόπουλος, Ειδ. Γραμματέας Άγγελος Κάνιστρας, Ταμίας Ανδρέας Κλαυδιανός, Μέλη Μιχάλης Χαραλαμπόπουλος και Κωνσταντίνος Γκίρης.
Η προσωρινή έδρα του ΕΙΡΣΠΔΕ είναι στην Πλατεία Γεωργίου Α28, Πάτρα, τηλέφωνο 2610243803 και φαξ 2610243804.

• Από την κοπή της… πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρατηρίων, ένα κομμάτι της ζωής όλων εμάς που εργαζόμαστε για την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας.
Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Πισπιρίγκος με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Να ‘ναι όλοι καλά.

• Απαράδεκτη η απαγόρευση που έθεσαν άγνωστοι εναντίον του blog pressmme βαφτίζοντας το περιεχόμενό του απρεπές. Το σχετικό ερώτημα κατέβηκε ύστερα από λίγο μετά τις αντιδράσεις αλλά επανήλθε μια μέρα μετά.

• Χωρίς συμφωνία ακόμη οι διαπραγματεύσεις του ΔΟΛ με τους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού που εκδίδουν το «National Geographic» και το «Marie Claire». Λέγεται πως για το πρώτο περιοδικό υπάρχει ενδιαφέρον και από την πλευρά του Κ. Γιαννίκου, κάτι που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.
• Νέο διοικητικό συμβούλιο στη Γενική Κινηματογραφικών Θεαμάτων. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Διονύσης Παναγιωτάκης, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Παναγιωτάκης και μέλος η Ευγενία Αθανασοπούλου.

• «Παρανόμως το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν εισπράττει αγγελιόσημο από διαφημίσεις σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά» υποστηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις Δημοσιογραφική Ενότητα (ΕΣΗΕΑ) και Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων (ΕΣΠΗΤ) για το ζήτημα των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Το θέμα άνοιξε πάλι με το αίτημα για αναγνώριση των ιστοσελίδων ως ενημερωτικά ΜΜΕ, ζήτημα που σχετίζεται άμεσα τόσο με τη διοχέτευση σ’ αυτές κρατικής διαφήμισης όσο και με την προώθηση εργασιακών ζητημάτων για τους συντάκτες που ως σήμερα δεν ασφαλίζονται στο ΤΣΠΕΑΘ, παρότι είναι δημοσιογράφοι. Οι δύο παρατάξεις ωστόσο υπενθυμίζουν τις διατάξεις του Ν.3414/2005 (ΦΕΚ Α’ 279/2005), ο οποίος τροποποιεί διατάξεις του Ν.3310/ 2005, σύμφωνα με τον οποίο τα Ταμεία οφείλουν να εισπράττουν αγγελιόσημο.
• Η τροπολογία σκάνδαλο για τις περιφερειακές εφημερίδες που βάζει φωτιά στο εργασιακό καθεστώς που ισχύει σ’ αυτές ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και η κυβέρνηση αρχίζει πάλι διάλογο για να προωθήσει και νέες αλλαγές στον νόμο Ρουσόπουλου. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον νόμο Ν.3548 που ψηφίστηκε στο τέλος του 2007. Το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι η υποχρέωση κατάθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας από τους εκδότες τοπικών εφημερίδων.

«Αποδείξεις»
με «Κίτρινο Τύπο»
Το δείγμα της AGB εξακολουθεί να «ψηφίζει» Μ. Τριανταφυλλόπουλο και Νίκο Ευαγγελάτο για την τηλεοπτική του ενημέρωση. Ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιάννης Πρετεντέρης.

• Αλλαγές στην ABC Productions, η οποία έχει την έδρα της στον Δήμο Ηρακλείου. Η άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων περιέρχεται στον πρόεδρο Γιάννη Τζέτζα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Παντελή Κύρκα. Αντιπρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Θεοδοσίου.

• Μια ακόμη ερώτηση για την ΕΡΤ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κατέθεσε ερώτηση ζητώντας ταυτόχρονα έγγραφα που σχετίζονται με τις αναθέσεις έργου προμηθειών παροχής υπηρεσιών μέχρι 45.000 ευρώ που έγιναν από την ΕΡΤ.
• Νέες συζητήσεις μεταξύ Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη και Γιώργου Τράγκα για το Κανάλι Δέκα. Οι δύο επιχειρηματίες, που έκαναν κρούση και στο High Channel, βρίσκονται τώρα σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Γιώργο Τράγκα για τη μεταβίβαση του σταθμού.
• Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της η Δύο Δέκα Εκδοτική που εκδίδει τη «Lifo», για τις 26 Φεβρουαρίου. Θέματα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η τροποποίηση του άρθρου 6 του καταστατικού.
• Καταδίκη από όλες τις πλευρές για την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους το Alter. Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΙΤΗΣΕΕ.
• Υπάρχει και ένα στούντιο που είναι ελεύθερο, της Universal. Η συνεργασία του ολοκληρώνεται με το Alter και το αμερικανικό στούντιο αναζητεί νέο στρατηγικό συνεταίρο για την Ελλάδα.
• «Οι πόρτες είναι ανοιχτές για κάθε πρόταση» απάντησε ο Κ. Γκιουλέκας για την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα ελληνικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει κάποιες σκέψεις, αλλά χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει η κυβέρνηση για τη στήριξη του Τύπου.

• Στο Ενιαίο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών προσέφυγε ο συνάδελφος Χρήστος Αξελός, εφεσιβάλλοντας την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου που πρωτόδικα τον έχει καταδικάσει σε διαγραφή τριών μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Ο Αξελός ισχυρίζεται, σύμφωνα με την έφεση, ότι το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον καταδίκασε σε τρίμηνη διαγραφή χωρίς στοιχεία και αποδείξεις που να αιτιολογούν την απόφαση, βασιζόμενο μόνο σε καταθέσεις τρίτων που δεν έχουν ιδία αντίληψη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ως γνωστόν, ο Χρήστος Αξελός θεωρήθηκε από το ΔΠΣ ως ο συντάκτης δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που στρεφόταν κατά των μελών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.


Σχολιάστε εδώ