άλλα αθλητικά

s Η γύμνια του ελληνικού ποδοσφαίρου φάνηκε για μία ακόμη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αναφερόμαστε βέβαια στο παιχνίδι του Ολυμπιακού την περασμένη Τετάρτη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Σεντ Ετιέν, από την οποία ηττήθηκε άνετα και εύκολα με 3-1 στο «Καραϊσκάκη». Σε αυτό φάνηκε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά κλάσης ανάμεσα στην προτελευταία ομάδα του γαλλικού Πρωταθλήματος και την πρώτη με διαφορά και μόνιμη πρωταθλήτρια του ελληνικού πρωταθλήματος.
s Επίσης για άλλη μια φορά φάνηκε η απουσία ανταγωνισμού για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά και το χαμηλό επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας και το πόσο υπολείπεται η Ελλάδα και το ποδοσφαιρικό της πρωτάθλημα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά.
s Να φανταστεί κανείς ότι το γαλλικό Πρωτάθλημα δεν είναι και από τα πρωτοκλασάτα της Ευρώπης και δεν είναι εφάμιλλο του ισπανικού, του ιταλικού και του αγγλικού, αλλά είναι σίγουρα πολύ καλύτερο και σε ανώτερο επίπεδο του ελληνικού. Γεγονός που φάνηκε ολοκάθαρα την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη, όπου μια γαλλική ομάδα εφάμιλλη του Αστέρα Τρίπολης αν θέλουμε να κάνουμε μια σύγκριση, κέρδισε άνετα στην έδρα της την πρώτη ομάδα της Ελλάδας….
s Μιας Ελλάδας που σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, το άλλο της μεγάλο άθλημα, το μπάσκετ, είναι σε υψηλό επίπεδο, αλλά δυστυχώς μόνον αγωνιστικά. Αυτό που πρόκειται να συμβεί με τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε δύο από τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, είναι εξωφρενικό και δείχνει το τριτοκοσμικό επίπεδο που ακόμη επικρατεί στον αθλητισμό της χώρας.
s Μια χούφτα χουλιγκάνων και από τις δύο πλευρές στερεί το θέαμα από χιλιάδες ανθρώπους που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν και έχουν το δικαίωμα να κάνουν. Οι Αρχές αδυνατούν να τους ελέγξουν και οι ομάδες δεν θέλουν να το κάνουν. Αυτό στερεί από τις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και εκ των καλυτέρων της Ευρώπης, το δικαίωμα να παίξουν μπροστά στον κόσμο τους και να αγωνίζονται σε ατμόσφαιρα γιορτής, σε μία διοργάνωση όπως είναι ο τελικός του Κυπέλλου. Ο αποψινός τελικός Κυπέλλου στο μπάσκετ λοιπόν, θα γίνει στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού και κάθε ομάδα θα έχει από 600 οπαδούς στο πλευρό της, σε ένα γήπεδο που είναι χωρητικότητας 8.000 θέσεων και το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει και περισσότερο κόσμο με πρόσθετες εξέδρες.


Σχολιάστε εδώ