Τα πάρτι συνεχίζονται…

Το ΚΘΒΕ δεν λειτουργεί και κανένας δεν φαίνεται να ενοχλείται. Το αθηνοκρατούμενο διοικητικό του συμβούλιο έχει οδηγήσει ανενόχλητο σε λουκέτο τον ιστορικό αυτό θεσμό της Θεσσαλονίκης. Μόνος κι έρημος παλεύει με τα καλλιτεχνικά θηρία ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δ. Γαρούφας, κάνοντας ό,τι μπορεί προκειμένου να ευαισθητοποιήσει φορείς και παράγοντες της πόλης, με την αδύναμη φωνή του, μετά την πρόσφατη ήττα του.

Οι υπόλοιποι χορεύουν και κάνουν πάρτι (βλ. χορούς με σύζυγο Τσακίρικου, Χρυσούλα Διαβάτη και φίλους τους ηθοποιούς) την ώρα που οι εργαζόμενοι ζητούν απλώς τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως άλλωστε τις έχουν εξασφαλίσει σε άλλα κρατικά θέατρα. Στο θέμα δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένας βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης. Η κυβερνώσα παράταξη στην πόλη του Ζαχόπουλου δεν φαίνεται να έχει διάθεση και χρόνο για… πολιτισμό και κονδύλια μετά την πτώση του – κυριολεκτική και μεταφορική.

Ο Ψωμιάδης κάτι άρχισε να μυρίζεται με αφορμή το κλείσιμο του γραφείου του Οργανισμού Προώθησης και Προβολής Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Σαμαρά. Σημειώνουμε ότι λίγο πριν το κλείσει η κυβέρνηση της ΝΔ, καλοπληρωμένος υποδιευθυντής του υποκαταστήματος ήταν ο βενιζελικός Σαλπιστής, ενώ… άμισθος διευθυντής ο ψυχίατρος και πρόεδρος ΝΟΔΕ Μηνάς Σαματζίδης, πρώην στενός συνεργάτης του νομάρχη.


Σχολιάστε εδώ