Στήνεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο

Και το ερώτημα είναι για ποιον λόγο ματαιώνεται αυτό το έργο, όταν μάλιστα έχει ψηφίσει η Βουλή, τον Οκτώβριο του 2008, τη σχετική έκθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, που υπέγραφε ο πρόεδρός της κ. Μωϋσής; Και η οποία προβλέπει ότι μπορούν να γίνουν μονάδες παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα όταν υπάρχει η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Κάνει εντύπωση γιατί ο κ. Μωϋσής δεν βγήκε να υπερασπιστεί τις προτάσεις αυτές. Συμφωνεί με τη ματαίωση της χρήσης λιθάνθρακα; Άλλαξε άποψη;

Άραγε ποιοι, και να το πούμε ωμά, ποια συμφέροντα δεν θέλουν να χρησιμοποιηθεί λιθάνθρακας; Ποιοι θα χάσουν από τον λιθάνθρακα; Είναι ξεκάθαρο, εκείνοι που διακινούν άλλα «καύσιμα».

Τα περί ρύπανσης εξυπηρετούν για να ξεσηκώνουν τον κόσμο, που δεν ξέρει, εκμεταλλευόμενοι τις ευαισθησίες του για το περιβάλλον.

Μόνο που δεν λένε ότι η ρύπανση είναι πολύ μεγαλύτερη από τον λιγνίτη και το πετρέλαιο.

Η ΓΕΝΟΠ γιατί στηρίζει το έργο; Εγκληματεί κατά του περιβάλλοντος;

Και η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι υπέρ, άραγε κι αυτή πάει κόντρα στη ζωή της και στο μέλλον των παιδιών της;

Το έργο αυτό θα δώσει δουλειά σε πάνω από 2.000 άτομα κατά την περίοδο της κατασκευής του και στη λειτουργία των μονάδων θα απασχολούνται μόνιμα πάνω από 250 άτομα, για 45 χρόνια!

Η υπόθεση αυτή αποτελεί, όπως λένε χαρακτηριστικά εκείνοι που ξέρουν τα πράγματα, το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο με διακομματική συναίνεση, με οικολογικό… πασπάλισμα και κινείται από σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους γνωστούς «νταβατζήδες».

Περισσότερα, με πολύ αποκαλυπτικά στοιχεία που φωτογραφίζουν τα συμφέροντα που κινούνται, την άλλη Κυριακή.


Σχολιάστε εδώ