Πτώση τον Γενάρη σε εφημερίδες και περιοδικά

Η οικονομική κρίση χτύπησε και την πόρτα των εφημερίδων και των περιοδικών. Ο Γενάρης κατέγραψε τις πρώτες επιπτώσεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η μέση πτώση των εφημερίδων ήταν 3 με 4%, ενώ των περιοδικών έφθασε από 10 έως 15%! Σημαντική μείωση είχαν τα γυναικεία περιοδικά, ενώ κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν τα περιοδικά αυτοκινήτου. Τα μόνα που συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά είναι τα τηλεοπτικά που εξαντλούνται! Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι ο κόσμος περιορίζει τα έξοδά του στα άκρως απαραίτητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής, το 2009 θα είναι η χειρότερη χρονιά!

Και στα κανάλια

Μείωση είχαν και τα κανάλια. Η διαφημιστική δαπάνη έπεσε κατά 13,5% (!) τον Γενάρη. Τα πρώτα πάντως μηνύματα τον Φεβρουάριο είναι λιγότερο ανησυχητικά. Εκτιμούν ότι θα είναι πολύ μικρότερη η πτώση.

Όλα αυτά νομοτελειακά θα οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών και προσώπων σε όλα τα ΜΜΕ.

Κόβουν τα DVD!

Έτσι ξανάρχισαν συζητήσεις μεταξύ των εκδοτών για την κατάργηση των κυριακάτικων ενθέτων και περιοδικών. Η τελική απόφαση θα ληφθεί το Πάσχα, όταν και θα έχουν φανεί οι πρώτες επιπτώσεις της κρίσης. Κλείσιμο των περιοδικών θα σημάνει επί της ουσίας μαζική ανεργία για έναν μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που ζουν από αυτήν και μόνο την εργασία.


Σχολιάστε εδώ