Προφητικά λόγια…

Αγαπητέ κύριε Κουρή,
Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δημοσιεύω το παρακάτω γεγονός.

Τον Ιούνιο του 1990 ξεκίνησα με ένα φίλο μου να επισκεφθώ τον πατέρα Μάξιμο τον Ιβηρίτη στο Άγιο Όρος, προσμονάριο της Παναγίας Πορταΐτισσας, που την εποχή εκείνη είχε αποχωρήσει από τη Μονή Ιβήρων και έμενε με τον Καλογέρη τον Γεράσιμο στο κελί όπου φανερώθηκε η Παναγία, κάπου 20 λεπτά από τη Μονή. Είχαμε προγραμματίσει (ήταν στο ίδιο μονοπάτι) να περάσουμε και από τον γέροντα Παΐσιο. Στο σπίτι του γέροντα δεν υπήρχε κόσμος (πράγμα πρωτοφανές), μόνο ένας νεαρός από τη Λήμνο. Ο γέροντας, αφού μας καλωσόρισε, μας ρώτησε τον λόγο της επίσκεψής μας. Του απαντήσαμε ότι ήμασταν στον δρόμο μας για τον πατέρα Μάξιμο και ότι περάσαμε να προσκυνήσουμε και τον ίδιο και να μιλήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι στην πατρίδα μας.

Εδώ καταθέτω τα προφητικά λόγια του πατέρα Παΐσιου. Η Ελλάδα θα καταστραφεί, μας είπε. Έκπληκτος τον ρώτησα τι εννοούσε. Από σεισμό, πλημμύρες, πείνα ή πόλεμο; Όχι, μου είπε, όπως εσύ το ερμηνεύεις. Όταν λέω ότι θα καταστραφεί, εννοώ ότι η Ελλάδα, όπως την ξέρουμε, θα πάψει να υπάρχει. Με τον όρο καταστροφή εννοώ φτώχεια, ανεργία, δυστυχία, ανασφάλεια, μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αναταραχή, διαφθορά, αύξηση της εγκληματικότητας, πολλά εσωτερικά προβλήματα και προβλήματα με τους γειτόνους, ως και πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία.

Μας έδωσε δύο χούφτες κεράσια στον καθένα και μας έδειξε το μονοπάτι για τον γέροντα Μάξιμο. Τον ευχαριστήσαμε και αποχωρήσαμε από το κελί του διορατικού γέροντα για να συνεχίσει την προσευχή του για τη σωτηρία μας και τη σωτηρία της αγαπημένης μας πατρίδας.

Κ. Σαράφος
Κατερίνη


Σχολιάστε εδώ