Προσπάθεια Πιλάβιου να απεμπλακεί από το παρελθόν της ΕΠΟ

Να απεμπλακεί από το παρελθόν και την προηγούμενη διοικητική κατάσταση στην ΕΠΟ προσπαθεί ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, από τις 24 Ιανουαρίου που ανέλαβε καθήκοντα, προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της ομοσπονδίας, που προέρχονταν από τη μηδενική σχέση με την πολιτεία και το υφυπουργείο Αθλητισμού. Από την άλλη, προσπαθεί να απεμπλακεί από το παρελθόν και το περιβάλλον του τέως προέδρου Βασίλη Γκαγκάτση, το οποίο είναι βαθιά ριζωμένο στην ΕΠΟ και δεν είναι καθόλου εύκολο ν’ αλλάξουν τα πράγματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένει ως ιδιαιτέρα γραμματέας του νέου προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου η γραμματέας του Βασίλη Γκαγκάτση, που είναι και σύζυγός του. Ακόμη όλοι οι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις κλειδιά ήταν στενοί συνεργάτες του Γκαγκάτση. Όμως το πρόβλημα για τον νέο πρόεδρο δεν είναι αυτό. Είναι το πώς θα πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ο τέως πρόεδρος αντιπροσώπευε και εκπροσωπούσε και πώς θα γίνει πιστευτός από το σύνολο και του πολιτικού κόσμου, αλλά κυρίως από τον κόσμο έχει συνδέσει τη διοικητική κατάσταση των τελευταίων ετών στην ΕΠΟ με την παράγκα και το παρασκήνιο.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος πάντως έχει ήδη αρχίσει να κινείται στην κατεύθυνση της απεμπλοκής από την προηγούμενη κατάσταση στην ΕΠΟ, αρκεί όμως να το δούμε και στην πράξη. Ο κ. Πιλάβιος, αφού συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, απέναντι στον οποίο ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον προκειμένου να βγει η ΕΠΟ από τη μαύρη λίστα της Πολιτείας και να επανέλθει σ’ αυτήν η κρατική χρηματοδότηση. Χωρίς αυτήν δύσκολα τα βγάζει πέρα γιατί το έλλειμμά της όλο και αυξάνεται, με αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει πια τα 40 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κ. Πιλάβιος έγινε δεκτός και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που πρέπει να σημειωθεί πως είναι μακρινός συγγενής του κ. Παπούλια από την πλευρά της μητέρας του, εξέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό κυρίως ποδόσφαιρο, αλλά και το επαγγελματικό και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία.


Σχολιάστε εδώ