Ποιες αρμοδιότητες πήρε ο Γκιουλέκας

«Όλες οι ανωτέρω αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ασκούνται παράλληλα από τον υπουργό Εσωτερικών».

Είναι η δεύτερη παράγραφος του 2ου άρθρου που προσδιορίζει τις αρμοδιότητες του νέου υφυπουργού Εσωτερικών, όπως αυτές μεταβιβάζονται από τον υπουργό Εσωτερικών και καταγράφονται στην 440 απόφασή του.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως τελικά υπουργός και υφυπουργός έχουν κοινό το πεδίο δράσης στα ΜΜΕ.

Η απόφαση που υπογράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρει: «Ο υπουργός Εσωτερικών προσδιορίζει την πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, συντονίζει την εφαρμογή της πολιτικής αυτής και εποπτεύει την εφαρμογή της από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

-Στον υφυπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Γκιουλέκα», συνεχίζει η απόφαση «αναθέτουμε την άσκηση αρμοδιοτήτων επί θεμάτων των ακόλουθων Υπηρεσιών που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ και πλέον στο Υπουργείο Εσωτερικών:
-α. Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.
-β. Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
-γ. Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση Α.Ε.
-δ. Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο Α.Ε.
-ε. Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων Α.Ε.
-στ. ΑΠΕ – ΜΠΕ Α.Ε.
-ζ. Γραφείο Προώθησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Media Αθηνών (Media Desk Hellas).
-η. Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Μακεδονίας και Θράκης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τα οποία αποτελούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
-θ. Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού».

Και σημειώνεται στο τέλος: «Όλες οι ανωτέρω αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ασκούνται παράλληλα από τον Υπουργό Εσωτερικών». Εξάλλου, σύμφωνα με τη δεύτερη παράγραφο του τετάρτου άρθρου «ο Υπουργός Εσωτερικών έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας».


Σχολιάστε εδώ