ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ, ΑΚΟΥΣ;

ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ;

Καλά τα είπες, δήμαρχε, στη συνέντευξη που έδωσες την Τετάρτη στο δημαρχείο. Και ήταν γενναίο από την πλευρά σου να παραδεχθείς ότι δεν γίνονται πάντοτε οι σωστοί, από επικοινωνιακής πλευράς, χειρισμοί. Εμείς το είχαμε επισημάνει. Σκληρή η επίθεσή σου κατά του Τσίπρα και των μελών της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο. Λογικές οι εξηγήσεις σου γιατί δεν επιτίθεσαι κατά τον ίδιο τρόπο και στις άλλες παρατάξεις; Έξυπνες οι μπηχτές σου στην κυβέρνηση. Επίμονη η επανάληψη της θέσεώς σου ότι θα είσαι και πάλι ο υποψήφιος δήμαρχος. Προσεκτική η αντιμετώπιση της αναφοράς για τη μείωση της δημοτικότητάς σου τον τελευταίο καιρό.

Η άνεση και η ευφράδεια που έχεις σου έδωσαν τη δυνατότητα να προβάλεις τις απόψεις σου σε καίρια ζητήματα όπως αυτά της διπλής ανάπλασης, της Κύπρου και Πατησίων, του Άλσους Παγκρατίου, αλλά και να θέσεις και δύο τρία άλλα, που από τη φύση τους προκαλούν το γενικότερο ενδιαφέρον: Η καύση των νεκρών, πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς και πιλοτικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στου Ψυρρή. Ζήτησες, ακόμη, να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για να γίνονται δημοψηφίσματα. Διπλωματικές οι απαντήσεις σου για το αν θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ένα κενό όμως άφησες, δήμαρχε. Και σου επισημάνθηκε εύστοχα από νεαρή δημοσιογράφο. Και φάνηκε έντονα το βράδυ στην τηλεόραση. Ποιο, τελικά, είναι το κέρδος του δήμου από τη δημιουργία του υπόγειου πάρκινγκ στην Κύπρου και Πατησίων; Είπες, γενικά, το 3% των καθαρών εσόδων. Δεν διευκρίνισες το ποσό, έστω και κατά προσέγγιση. Πώς είναι δυνατόν όμως να δεχθεί κανείς ότι υπογράφτηκε μια σύμβαση, όχι από εσένα βέβαια, χωρίς να προκύπτει ότι έχει γίνει μια στοιχειώδης εκτίμηση του οφέλους του δήμου από οικονομικής απόψεως; Και η απορία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν αναλογίζεται κανείς τα εκατομμύρια που πλήρωσε ο δήμος, δηλαδή οι δημότες, για ν’ αποκτηθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Ούτε συνέβαλε στη διαφώτισή μας για το θέμα αυτό ο τέως δήμαρχος Θόδωρος Μπεχράκης, που καθόταν δίπλα σου. Αληθεύει ότι αυτός υπέγραψε τη σύμβαση;

ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Οι ανάπηροι συμπολίτες μας είναι βέβαιο ότι πρέπει να έχουν διευκολύνσεις για τη στάθμευση των ΙΧ τους. Με απλή λογική προκύπτει ότι, εφόσον προσκομίζονται στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου τα αναγκαία πιστοποιητικά για την αναπηρία τους και γίνει ο σχετικός έλεγχος, χορηγείται η άδεια στάθμευσης.

Στον Δήμο της Αθήνας όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά. Για να πάρει κανείς αυτήν την άδεια πρέπει να υποβάλει τα δικαιολογητικά, να τα εξετάσει η υπηρεσία… να εκφράσει τη γνώμη της… να τα εξετάσει το δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων στο οποίο ζητείται η άδεια… να εκφράσει τη γνώμη του και τέλος να τα εξετάσει… το δημοτικό συμβούλιο, να εκφράσει τη γνώμη του… ΕΛΕΟΣ!

Δεν μπορεί τα πράγματα να γίνουν απλούστερα; Δεν έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν τα μέλη των διαμερισματικών συμβουλίων και του δημοτικού; Ή μήπως με την επίκληση ανθρωπιστικών λόγων χορηγούνται άδειες χωρίς την ύπαρξη κάρτας αναπήρου; Πώς είναι δυνατόν να διαφωνούν μεταξύ τους για το ίδιο θέμα η υπηρεσία με τα διαμερισματικά συμβούλια ή το δημοτικό συμβούλιο ή και αλλιώς; Αν κάπου πάσχει η νομοθεσία, ας γίνει μια πρόταση τροποποίησής της.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Είναι πραγματικά απορίας άξιον το τι γίνεται στη Νομική Υπηρεσία. Είναι δυνατόν τα στελέχη της να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους; Είναι δυνατόν να προσφεύγουν στα δικαστήρια συνάδελφοι εναντίον συναδέλφων, να ασχολείται με το θέμα ο δικηγορικός σύλλογος, το Συμβούλιο της Επικρατείας;

Μήπως θα πρέπει να εξηγήσει ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο τι ακριβώς συμβαίνει; Ένα πάντως είναι βέβαιο. Η κατάσταση αυτή, πρωτοφανής στον δήμο, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

ΑΤΡΟΠΟΣ


Σχολιάστε εδώ