Παραίτηση πρύτανη λόγω υποχρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την παραίτησή του στη διάθεση της Συγκλήτου έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέας Τρούμπης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών του ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρυτανείας, αν δεν υπάρξουν επαρκή κονδύλια στα ΠΕΠ Αιγαίου για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει διδακτορικά, ανάπτυξη εργαστηρίων, άσκηση φοιτητών και εν γένει έρευνα για τα επόμενα επτά χρόνια. Οι επικεφαλής του ιδρύματος εκφράζουν επίσης την έκπληξή τους για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτίθεται να διαθέσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών άνω του 50% του κονδυλίου που θα αντιστοιχούσε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη δημιουργία δορυφορικών υποδομών του στη Λέσβο!

Συντασσόμενη πλήρως η Σύγκλητος με τις θέσεις και τα αιτήματα του υπό παραίτηση πρύτανη, δεν δέχτηκε προς το παρόν την παραίτησή του.

Όπως όμως αναφέρει, θα τον ακολουθήσει και θα παραιτηθεί κι αυτή σύσσωμη, σε περίπτωση μη αποκατάστασης της άδικης πολιτικής που ακολουθεί κατά της ανάπτυξης του πανεπιστημίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Σχολιάστε εδώ