Πακέτο ενίσχυσης των ΜΜΕ διεκδικεί η ΕΣΗΕΑ

Πακέτο ενίσχυσης για τα Μέσα Ενημέρωσης ζητάει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΗΕΑ. Η Ένωση συναντήθηκε στις αρχές της βδομάδας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ε. Αντώναρο και τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Ι. Ανδριανό. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, επανέλαβε την απόφαση του ΔΣ «για την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, σχετικά με τον περιφερειακό Τύπο, η οποία επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς, βάσει του οποίου εκδίδονταν εφημερίδες χωρίς συντάκτες». Το ΔΣ σημείωσε πως έχει αταλάντευτη θέση «να μην ανατραπεί το καθεστώς δημοσίευσης ισολογισμών στον Τύπο, δεδομένου ότι σε μια τέτοια περίπτωση προκύπτουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις και τη λειτουργία των ΜΜΕ». Στα δύο κυβερνητικά στελέχη τέθηκαν επίσης τα ζητήματα που αφορούν την άμεση αντιμετώπιση των εργασιακών σχέσεων στα δημοσιογραφικά portals με κατοχύρωση των ΣΣΕ και ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων στα δημοσιογραφικά Ταμεία, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων της ΕΡΤ κ.λπ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο α΄ αντιπρόεδρος Δ. Τσαλαπάτης, η β΄ αντιπρόεδρος Έννυ Μαγιάση, ο γενικός γραμματέας Κώστας Μπετινάκης, ο ταμίας Γιώργος Βλαβιανός, τα μέλη του ΔΣ Νανά Νταουντάκη, Χρήστος Κυρίτσης, Αντώνης Νταβανέλλος και ο νομικός σύμβουλος Λάζαρος Μπελίτσης.

Η τροπολογία για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Η προτεινόμενη τροπολογία της ΕΣΗΕΑ για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς αναφέρεται στο site της Ένωσης πως ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης διαδικασίας και περιλαμβάνει τα εξής: «Των ρυθμίσεων που προβλέπονται από τα άρθρα αυτά εξαιρούνται οι επιχειρήσεις ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Κατόπιν αυτού, το άρθρο 25 του ν. 3613/2007 (περί μεταφοράς προσωπικού), ως και το άρθρο 21 παράγραφος 14 του ν. 3731/2008 (περί υποχρεωτικής νομικής μορφής ανωνύμου εταιρείας) καταργούνται».

Με την προσθήκη στην εισήγηση ότι: «Καταργείται επίσης και ό,τι έρχεται σε αντίθεση με τη διάταξη αυτή από τον νόμο Ρουσόπουλου». Η Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως «η αλήθεια είναι ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν κατέληξε σε κανένα συγκεκριμένο κείμενο τροπολογίας νόμων».


Σχολιάστε εδώ