Πέντε άξονες για την αναβάθμιση του ΙΚΑ

«Ανακύκλωσε» τις υποσχέσεις για την αναβάθμιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με την ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας του, ο νέος διοικητής του Οργανισμού Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Στοίχημα για τον νέο διοικητή, η υλοποίηση των υποσχέσεων αυτών, που μέχρι στιγμής μοιάζει ανέφικτη, παρότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ «καλύπτει» περίπου 5.500.000 πολίτες.

Μπροστά στην υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και επιτελικά στελέχη του υπουργείου (Δημ. Κοντός, Δ. Μαμμώνας και πλήθος παραγόντων και εργαζομένων του ΙΚΑ) ο νέος διοικητής μίλησε «για τους μεγάλους στόχους» που το ΙΚΑ έχει χαράξει για το 2009. Σε θερμό, πράγματι, κλίμα, ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε τους πέντε άξονες» του επιχειρησιακού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και το οποίο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ιδού οι 5 άξονες – στόχοι που ο νέος διοικητής πιστεύει ότι θα οδηγήσουν σε ουσιαστική αναβάθμιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
• Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός και η ολοκλήρωση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ.
• Η διασφάλιση της οικονομικής ευρωστίας του ΙΚΑ με καταπολέμηση κυρίως της εισφοροδιαφυγής.
• Η αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, με σύγχρονο, διαφανή και νόμιμο τρόπο.
• Η αξιοποίηση και αναβάθμιση, η στελέχωση και επιμόρφωση του διοικητικού, του υγειονομικού και του ιατρικού προσωπικού του ιδρύματος – σε συνεργασία με τα στελέχη, τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους του προσωπικού.
• Η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ώστε να μεταβληθεί σε πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο και πιο φιλικό για τον πολίτη.

Μέγιστος στόχος, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, και κάθε διοικητής (παγίως) είθισται να το υπόσχεται, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής. Ευχόμαστε ο κ. Αμπατζόγλου, με τους υποδιοικητές του Ν. Κυρτζόπουλο και Κ. Λιάπη, να τα πάνε καλύτερα…


Σχολιάστε εδώ