Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ έχουν τον λόγο

> Για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες πίσω από τις ακροβασίες της κυβέρνησης κατά την επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας έχει διαδραματιστεί ρεσιτάλ ευνοιοκρατίας, κατασπατάλησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αδιαφάνειας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος για την ψηφιοποίηση των στοιχείων ακίνητης περιουσίας των ελλήνων φορολογούμενων και τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ, ζητούν απαντήσεις από τον υπουργό Οικονομικών 36 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια απασχολεί, για τη δημιουργία περιουσιολογίου και στη συνέχεια την καταχώρηση δεδομένων σχετικών με το ΕΤΑΚ, 150 έως 170 ημετέρους κάθε χρόνο με συμβάσεις έργου και συνολικό κόστος 11.530.200 ευρώ, τελικά αναθέτει το περιουσιολόγιο έναντι 7.738.686 ευρώ σε ανάδοχο εταιρεία Πληροφορικής και στη συνέχεια με τη μέθοδο των διαπραγματεύσεων έναντι άλλων 7.260.000 ευρώ αναθέτει στην ίδια εταιρεία και την εφαρμογή υπολογισμού του ΕΤΑΚ, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις ακόμα και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα της ανάθεσης!».

> Νέο κόψιμο δέντρων στο Πεδίο του Άρεως, χωρίς άδεια και με άγνωστο σκοπό, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης. Επισημαίνει ότι, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες για την ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως, η εικόνα που παρουσιάζεται εδώ και καιρό είναι ένα εργοτάξιο, με μπουλντόζες, πλαστικό και συρματοπλέγματα. Εν τω μεταξύ, οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες συνεχίζονται, με νέες κοπές δέντρων και την εγκατάσταση καινούργιου παγοδρομίου στον «παράνομο» Πανελλήνιο.

> Κατά πόσον είναι έγκυρη η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου της Ολυμπιακής ερωτούν δεκαπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Χάρη Τσιόκα και ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία βάσει των οποίων έγινε η αποτίμηση από τον ανεξάρτητο εκτιμητή που όρισε η κυβέρνηση. Σημειώνουν ότι επί πέντε μήνες καλούν την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τη μελέτη, καθώς και ότι η πρόσφατα ανακοινωθείσα αποτίμηση για την αξία των τριών επιμέρους τομέων του ομίλου, δηλαδή του πτητικού έργου, της επίγειας εξυπηρέτησης και της τεχνικής βάσης, δημιουργεί απορίες και ερωτήματα.

> Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις της χώρας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, επικαλούμενος την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους εξαιτίας ελλείψεων στο σύστημα υποδοχής και στην παροχή νομικής στήριξης.

> Στις συνθήκες διαμονής των υπό απέλαση αλλοδαπών αναφέρεται και η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, που ζητά να δημιουργηθούν ειδικά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, κυρίως στα σημεία εισόδου της χώρας. Ιδιαίτερη μέριμνα θεωρεί ότι πρέπει να ληφθεί για τους ασυνόδευτους ανήλικους αλλοδαπούς.

> Την ανακατασκευή και ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου-Λάρισας εν όψει της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και της ανάδειξης του Βόλου και της Λάρισας ως διπόλου από το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο ζητά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Τονίζει ότι τα εξαγγελθέντα έργα κινδυνεύουν να μείνουν στα χαρτιά λόγω πολλαπλών προβλημάτων. Μεταξύ αυτών συγκατελέγεται και το γεγονός ότι το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας θα κοστίσει περίπου 100.000.000 ευρώ, τη στιγμή που ο ΟΣΕ δηλώνει αδυναμία ανεύρεσης πηγών χρηματοδότησης για να μπορέσει να το υποστηρίξει, ενώ με έγγραφό της η 5η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων ζητά τον χαρακτηρισμό της μετρικής γραμμής των σιδηροδρόμων Θεσσαλίας ως νεώτερου μνημείου, πράγμα που, αν συμβεί, θα οδηγήσει το όλο έργο της ηλεκτροκίνησης στις ελληνικές καλένδες.

> Δεκαέξι μήνες μετά την παράδοση 12 μαχητικών ελικοπτέρων τύπου «Απάτσι» από την προμηθεύτρια στο αεροδρόμιο Μεγάρων, όπου διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να συμπληρωθούν ορισμένες ελλείψεις, και το υπουργείο δεν τα έχει παραλάβει ακόμη, οι δε τέσσερις αμερικανοί τεχνικοί που τα συνόδευαν παραμένουν όλο αυτό το διάστημα αδρανείς, παρά το ότι αμείβονται από το ελληνικό δημόσιο και οι συμβάσεις τους οσονούπω λήγουν. Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, που ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Άμυνας για τους λόγους που καθυστερεί η παραλαβή.

> Συνεχής είναι η υποβάθμιση της Νέας Περάμου και των Μεγάρων λόγω της απομάκρυνσης των Οργανισμών Κοινωνικής Ωφέλειας από τις πόλεις, αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, μετά την προβληματική λειτουργία των ΕΛΤΑ και το κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ, τώρα κλείνει και το κατάστημα της ΔΕΗ στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία για τους κατοίκους προκειμένου να πληρώσουν έναν λογαριασμό!

> Την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων του νομού Ηρακλείου ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σκουλάς. Αναφέρεται στα κενά σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, στα απαρχαιωμένα εργαστήρια Πληροφορικής, σε έλλειψη νέων διδακτηρίων, εργαστηρίων Φυσικής και Χημείας και βιβλιοθηκών, σε ακατάλληλα γραφεία εκπαιδευτικών, ενώ πολλά σχολεία είναι παλιάς κατασκευής και απαιτούν έλεγχο στατικής επάρκειας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.


Σχολιάστε εδώ