Ξέχασαν τις αντιδράσεις μπρος στα «δώρα»

Δημόσια φώναζαν κατά της τροπολογίας του υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου για το εργασιακό καθεστώς στον περιφερειακό Τύπο, αλλά την ίδια στιγμή έκλειναν το μάτι στον υπουργό να προχωρήσει γιατί τους κάλυπτε πλήρως.

Και τελικά υπήρξε συναίνεση για την ψήφιση της τροπολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός και ο υφυπουργός Κ. Γκιουλέκας υποσχέθηκαν γενναία ενίσχυση των περιφερειακών εφημερίδων. Ζήτησαν μάλιστα προτάσεις από τους εκδότες. Ήδη έχουν κληθεί οι εφημερίδες να ενταχθούν στα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, ενώ συζήτηση θα γίνει για τη διεύρυνση της υποχρέωσης δημοσίευσης ανακοινώσεων από φορείς του Δημοσίου, υπουργεία ή οργανισμούς, που ως σήμερα δεν υποχρεούνται να δημοσιεύσουν. Θα είχε ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον αν οι συνδικαλιστικές ενώσεις που αντέδρασαν στην τροπολογία ζητούσαν τα χρέη των εκδοτών των περιφερειακών εφημερίδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Γιατί οι πληροφορίες λένε πως ορισμένοι εκ των εκδοτών ζητάνε να μην είναι απαραίτητη για τη διανομή της κρατικής διαφήμισης στις τοπικές εφημερίδες η ασφαλιστική ενημερότητα.

Και όπως μας λένε, οι χρεώστες εκδότες ξεπερνάνε τους 30 σε όλη την Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ