Μετά από… 10 μήνες απάντησε το ΓΕΣ!

Με καθυστέρηση 10 μηνών το Γενικό Επιτελείο Στρατού απάντησε στην εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του δημάρχου Νέας Ζίχνης με την οποία ζητούσε να σταματήσει ο στρατός να χρησιμοποιεί το αγρόκτημα Σφελινού Σερρών ως πεδίο βολής και ως στίβο μάχης, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται.

Στην απάντησή του το ΓΕΣ αναφέρει ότι προχώρησε στη μείωση της έκτασης που χρησιμοποιείται για πεδίο βολής εξαιρέθηκαν όλοι οι κατοικημένοι τόποι της περιοχής και συρρικνώθηκε ο χρόνος που το χρησιμοποιεί ο στρατός.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΓΕΣ ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Αντρέας Δαϊρετζής τονίζει:
«Από επιτόπιο έλεγχο που κάναμε σε όλον τον ορεινό όγκο που καλύπτει το πεδίο βολής-ασκήσεων και από μαρτυρίες κτηνοτρόφων της περιοχής, υπάρχουν δεκάδες βλήματα, λάστιχα αυτοκινήτων και άλλα υλικά που ρυπαίνουν την περιοχή.

Κατόπιν τούτου, όσα ισχυρίζεστε εγγράφως δεν αποδεικνύονται έμπρακτα και με δεδομένη την αναγκαιότητα λειτουργίας του πεδίου βολής-ασκήσεων και την πολύχρονη χρήση του από το ΓΕΣ, θεωρούμε πως το θέμα πρέπει να εξεταστεί από κοινού και από μηδενική βάση.

Εάν υπάρχει η βούληση του ΓΕΣ, να επανασχεδιάσει τη χρήση του πεδίου βολής-ασκήσεων Σφελινού, σύμφωνα με αμερικανικές, ευρωπαϊκές και σύγχρονες προδιαγραφές, τότε απαιτούμε μια στρατιωτική μονάδα προετοιμασίας και διεξαγωγής όλων των δράσεων του ΓΕΣ στην περιοχή.

Άλλως διεκδικούμε μίσθωμα χρησιμοποιούμενης έκτασης και έννομη κατοχύρωση όλων των δίκαιων απαιτήσεών μας, για τη χρήση του πεδίου βολής-ασκήσεων, το οποίο θα φαίνεται μέσα από ένα σύμφωνο ή σύμβαση του δήμου μας και του ΓΕΣ».


Σχολιάστε εδώ