Κόμμα… γυρολόγων!

Μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου, κατά πάσα πιθανότητα στις 11 του μήνα, ο Στέφανος Μάνος θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδρυση του νέου του κόμματος.

Πρόκειται για έναν νέο πολιτικό σχηματισμό, άσχετο από τους «Φιλελεύθερους… Ταύρους» που είχαν κατέβει στις εκλογές του 1996 με αρχηγό τους τον κ. Μάνο, στην ηγετική ομάδα του οποίου θα συμμετέχουν ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και ο Γιάννης Μπουτάρης. Οι τρεις τους είχαν υπογράψει κοινό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Καθημερινή».

Με το νέο αυτό… εγχείρημα ο κ. Μάνος μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες στην κατηγορία «Γυρολόγοι της πολιτικής», καθώς στα 30 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική έχει περάσει διαδοχικά από τη Νέα Δημοκρατία, τους «Φιλελεύθερους», το ΠΑΣΟΚ και τώρα ετοιμάζεται να προσθέσει στο βιογραφικό του και τέταρτο κόμμα. Υστερεί κατά τι ο Β. Κοντογιαννόπουλος, που έχει περάσει μόνο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εξακολουθεί να έχει… φιλοδοξίες. Ο τρίτος της… παρέας, ο επιχειρηματίας Γ. Μπουτάρης, προσπαθεί απεγνωσμένα την τελευταία δεκαετία να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά τώρα κάνει πιο μεγαλεπήβολα σχέδια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μάνος έχει διαδοχικές επαφές με πρόσωπα και εκτός πολιτικής, προκειμένου να εξασφαλίσει την ενεργό συμμετοχή ή τη στήριξή τους για το νέο κόμμα, πλην όμως η ανταπόκριση είναι… αναιμική. Οι συνομιλητές του εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, αφού και οι τρεις (Μάνος, Κοντογιαννόπουλος, Μπουτάρης) έχουν μηδαμινή απήχηση στην ελληνική κοινωνία, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν αποδοκιμαστεί σκληρά, όπως συνέβη το 1996… Άλλωστε τι «καινούργιο» μπορούν να φέρουν ιδίως οι κ. Μάνος και Κοντογιαννόπουλος μετά 30 τόσα χρόνια στην πολιτική, πόσω μάλλον όταν η θητεία τους ξυπνάει «κακές μνήμες» στους Έλληνες;

Ο πρώτος για την ανάλγητη και κοινωνικά άδικη οικονομική του πολιτική την τριετία 1990-93 και ο δεύτερος επειδή η παρουσία του στο υπουργείο Παιδείας συνέπεσε με τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα. Το κυριότερο όμως είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει παγιωθεί η άποψη ότι… αλλάζουν κόμματα μόνο και μόνο για να διασωθούν προσωπικά και να παραμείνουν στην πολιτική σκηνή.


Σχολιάστε εδώ