Καταδίκη για το Mall Athens του τέως δημάρχου Αμαρουσίου

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του τέως δημάρχου Τζανίκου – (δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής Mall) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του δημάρχου και άλλων εμπλεκομένων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου The Mall. Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον τέως δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του πρώην δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στον δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του Mall, καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, σε μία μάλιστα εξ αυτών το αίτημα είναι 600 εκατ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. Λάτση και τον τέως δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη το Μαρούσι


Σχολιάστε εδώ