Κατάληψη της «Λεωφόρου… Φραπέ»

Προχθές γελούσαν κι έκλαιγαν μαζί Παπαγεωργόπουλος και Ψωμιάδης, κρατώντας στα χέρια τους την ανακοίνωση της παράταξής του «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Μεταξύ άλλων σημείωνε:

«Αμετανόητη η διοίκηση του δήμου, συνεχίζει να παραδίδει τους δημόσιους χώρους και τα πεζοδρόμια της πόλης στους κερδοσκόπους κάθε είδους. Έτσι, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζουν το όργιο της αυθαιρεσίας που συντελείται στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Νίκης με την κατάληψη του πεζοδρομίου από τραπεζοκαθίσματα, σόμπες-μανιτάρια, ζαρντινιέρες και εμπόδια κάθε είδους, επέτρεψαν σε καφέ-μπαρ της περιοχής, που παρανομούν ασύστολα, να συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους, παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες των περιοίκων. Το τρίγωνο της αμαρτίας, με κορυφές δήμο – νομαρχία – αστυνομία, στο οποίο έχουμε κατ’ επανάληψιν αναφερθεί, που είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την προσβολή της, πόλης μας στους ωραιότερους δημόσιους χώρους της, εξακολουθεί να δρα ανενόχλητο, διότι το καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην πόλη μας τα τελευταία 22 χρόνια ούτε ακούει ούτε βλέπει. Όμως να είναι σίγουροι ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και βλέπουν και ακούν, και κυρίως έχουν μνήμη, παρακολουθούν με θυμό τα γενικευμένα αυτά φαινόμενα παρακμής και θα συμπεριφερθούν ανάλογα την κατάλληλη στιγμή…»

Βεβαίως, όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Μπουτάρης από πρώτο χέρι διότι το σπίτι του βρίσκεται επί της Λεωφόρου Φραπέ, ουπς… Νίκης ήθελα να πω, αλλά να υποστηρίζει ότι ανήκουν στο ίδιο γεωμετρικό σχήμα δήμαρχος και νομάρχης, ε αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία…


Σχολιάστε εδώ