Και Constantin Entertainment… για το RTL

Η γερμανική εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών την οποία επιλέγει η διοίκηση του RTL ονομάζεται «Constantin Entertainment Hellas παραγωγή και εκμετάλλευση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων ΕΠΕ». Εταίροι είναι η γερμανική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που εδρεύει στο Ισμανίνγκ με την επωνυμία «Constantin Entertainment GmbH» και η επίσης γερμανική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που εδρεύει στην ίδια πόλη με την επωνυμία «Constantin Film ProduKtion GmbH».

Τα στελέχη του RTL πηγαίνουν καθημερινά στην Πεύκη όπου είναι και η έδρα της εταιρείας Constantin Entertainment.

Σκοπός της είναι «η ανάπτυξη σχεδίων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων, η παραγωγή και η επεξεργασία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων κάθε είδους, ειδικά παραγωγών τηλεοπτικών παιχνιδιών και τηλεοπτικών σόου (show), η εμπορία με δικαιώματα κινηματογραφικών έργων (αγορά, πώληση και διανομή) καθώς και η εμπορευματοποίηση και εκμετάλλευσή τους, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων τηλεοπτικής μετάδοσης έργων και κάθε είδος απασχόλησης στο τομέα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που απαιτούν άδεια δημόσιου φορέα.

Η διάρκεια της εταιρείας είναι αόριστη και το εταιρικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 15.000. Από αυτά η «Constantin Entertainment GmbH» κατέβαλε 14.970 ευρώ και η «Constantin Film Produktion GmbH» 30 ευρώ. Διαχειριστές της εταιρείας ορίζονται οι Ούλριχ Μπροκ, Όνο Μίλερ και Ότο Στάινερ για αόριστο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε πως στον έλεγχο του RTL κατά 66,66 πέρασε και η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών του Alpha «Plus Productions».


Σχολιάστε εδώ