επί του πιεστηρίου
Ό,τι διατάζετε, κύριε πρόεδρε των Βιομηχάνων. Διαταγή του κ. Δασκαλόπουλου και τα σκυλιά δεμένα… Όσα του ‘χουν απομείνει βέβαια. Όμως ως τι μιλά και δίνει… διαταγές για το τι πρέπει να γίνει, εντολή στους πολιτικούς να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας… Ως βιομήχανος; Ποια βιομηχανία έχετε; Δεν τα πουλήσατε όλα; «Μαϊμού» βιομήχανος είστε δηλαδή.
Θα το ξαναπούμε για μια ακόμη φορά κι ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή η πόρτα του κουφού θ’ ανοίξει. Αν, κύριε Καραμανλή, δεν χρησιμοποιηθούν η Αγροτική Τράπεζα μαζί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως κρατικός μοχλός για να λειτουργήσει η αγορά, τότε οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης θα πολλαπλασιαστούν.
Και βέβαια κάποιος πρέπει να πει στις τράπεζες ότι τόσα χρόνια θησαυρίζανε, παίξανε, χάσανε, δεν μπορεί να πληρώνει τη νύφη ο λαός, οι φορολογούμενοι. Και όχι αυτές…
«Άκρα του τάφου σιωπή»… στο ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του μουσουλμάνου βουλευτή Τσετίν, που δήλωσε Τούρκος, παρότι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αρχικά, από τη Χαρ. Τρικούπη έλεγαν ότι θα του επιβληθεί ποινή για τις «προκλητικές δηλώσεις» του. Κάποιοι μιλούσαν ακόμη και για διαγραφή του, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί καμιά σχετική απόφαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσετίν είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, αλλά ακόμη δεν το έχει πράξει. Το ίδιο υποτίθεται ότι θα έκανε και ο αναπληρωτής του στην Επιτροπή του, αλλά ούτε αυτό έγινε. Το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να πάρει μέτρα, φοβούμενο μη χάσει τις ψήφους των Μουσουλμάνων και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι απόψεις του προκάλεσαν το αίσθημα του ελληνικού λαού.
Αν στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου παρακολουθούν τις κινήσεις της Άγκυρας, είναι λογικό και επόμενο να έχουν προβληματισθεί με τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η κυβέρνηση Ερντογάν. Ειδικά με την επίσκεψη του Προέδρου Γκιουλ στη Μόσχα, την οποία διπλωματικοί κύκλοι θεωρούν ιδιαίτερης σημασίας. Πέρα από τις εμπορικές σχέσεις που έχουν Ρωσία – Τουρκία, η Μόσχα έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα τους αγωγούς (φυσικού αερίου, πετρελαίου) που περνούν από το έδαφος της γειτονικής χώρας και ενισχύει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή.
Έχουμε ένα ερώτημα, μια απορία, που μπορεί να μας λύσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κίττας. Γιατί οι εκδηλώσεις προς τιμήν διαφόρων προσωπικοτήτων, βραβεύσεις καθηγητών κ.λπ. δεν γίνονται στον χώρο του πανεπιστημίου, όπως στην Αίθουσα Τελετών, αλλά εκτός πανεπιστημίου στο Μέγαρο Μουσικής και αλλού, όπως έγινε πρόσφατα για την πρώην πρόεδρο της Βουλής, κυρία Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα; Μήπως γιατί φοβούνται ότι το άσυλο δεν τους προστατεύει και μπορεί η εκδήλωση να μεταβληθεί σε κόλαση… Και έτσι, κύριε πρύτανη, καταργείται και το πανεπιστήμιο;
Αν η ΝΟΤΑ που έστειλε στους Νορβηγούς το υπουργείο Εξωτερικών με τις συντεταγμένες της περιοχής του Καστελλόριζου, όταν έκαναν υποθαλάσσιες έρευνες για πετρελαϊκά κοιτάσματα για λογαριασμό της Τουρκίας, δεν υποκρύπτει καμία νέα υποχώρηση από τις ελληνικές θέσεις, τότε γιατί η υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη επιμένει να μη δίνει αντίγραφο της ΝΟΤΑ στον πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική, Ανδρέα Λοβέρδο; Ποια δικαιολογία έχει αυτή η άρνηση; Και μάλιστα προς την αξιωματική αντιπολίτευση; Θέλουν κάτι να κρύψουν;
Γράφει στο βιβλίο που… απασφάλισε κατά του Καραμανλή ο Πέτρος Τατούλης ότι «οι κοινωνίες γεννούν το μέλλον τους και βρίσκουν τους ηγέτες τους που το εκφράζουν. Κανέναν Μεσσία δεν χρειαζόμαστε πια». Και πάλι, Πέτρο, είσαι εκτός πραγματικότητας. Γεννιέται ο ηγέτης και πείθει τις κοινωνίες ότι μπορεί να εκφράσει το μέλλον τους. Πρόσφατη απόδειξη ο Ομπάμα. Είχε το DNA του ηγέτη. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό. Έπρεπε να αποδείξει ότι το έχει και να πείσει. Και αγωνίστηκε. Δεν του προσφέρθηκε τίποτα στο πιάτο. Το ίδιο έγινε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και τώρα βρίσκόμαστε ξανά σε κυοφορία… Μόνο που φαίνεται ότι η γέννα αργεί πολύ… Κι αυτό είναι το δυστύχημα…
Τώρα ανακάλυψε η «Καθημερινή» ότι τα τηλεοπτικά παράθυρα έχουν γίνει κάλπες και ότι «η χώρα τείνει να καταστεί όμηρος της διαβόητης τηλεδημοκρατίας», όπως γράφει στο κύριο θέμα η εφημερίδα του κ. Αλαφούζου. Πολύ… νωρίς το διαπίστωσε. Εκτός κι αν είχε άλλες προτεραιότητες. Και τώρα προτεραιότητα είναι το αδελφάκι της, ο ΣΚΑΪ. Όταν ο κ. Αλαφούζος ήταν μέτοχος στο Mega, τα τηλεοπτικά παράθυρα δεν τον ενοχλούσαν; Και «η διαβόητη τηλεδημοκρατία» δεν υπήρχε;
Κόλαση φωτιάς ζει μέρες τώρα η Αυστραλία. Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες, χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν, χιλιάδες άστεγοι, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα κάηκαν. Και πού, σε μια χώρα που λειτουργεί ρολόι, που οι νόμοι εφαρμόζονται, που όλα δουλεύουν άψογα. Υπάρχουν έξω και χειρότερα. Για να μη μας λένε ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα τα κακά…