ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

// Στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου κάδων απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό η Δημαρχιακή Επιτροπή στη συνεδρία της προηγούμενης Τετάρτης αποφάσισε τη διενέργεια διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια 5.000 τροχήλατων κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 1.100 λίτρων και 4.000 καλαθιών των 50 λίτρων που τοποθετούνται στις κολώνες. Το θέμα θα έρθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου, αφού αύριο δεν πρόκειται να συνεδριάσει το Σώμα.

// Τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής ενέκριναν τη διάθεση ποσού 400.000 ευρώ για την καταβολή αμοιβής στη διαχειρίστρια του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης εταιρεία PARKMOBILE HELLAS AE. Η σχετική δαπάνη υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2009 και απομένει η εκταμίευση του ποσού από το ταμείο του Δήμου.

// Ιδιαίτερη σημασία δίνει η δημοτική Αρχή στην απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που στο σύνολο των περιπτώσεων έχουν τοποθετηθεί παράνομα και μάλιστα έχουν καμουφλαριστεί ώστε να φαίνονται γιγαντιαίοι θερμοσίφωνες… Για τον σκοπό αυτό θα διατεθεί το ποσό των 29.000 ευρώ, που προβλέπεται ήδη από το έργο «Πρόγραμμα απομάκρυνσης ρυπογόνων και οχληρών εγκαταστάσεων» της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

// Σχεδόν 600.000 ευρώ θα διαθέσει το τρέχον έτος ο Δήμος Αθηναίων για την περισυλλογή και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στους αδέσποτους σκύλους της πόλης, καθώς το σχέδιο για δημιουργία κυνοτροφείου στην περιοχή του Ασπρόπυργου ή στο Καπανδρίτι Αττικής, που είχε εκπονηθεί την περίοδο Αβραμόπουλου από τον τότε αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιάννη Πιερρουτσάκο, φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε οριστικά λόγω του υπέρογκου κόστους. Τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής ενέκριναν πίστωση ύψους 319.594 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δαπάνη αποπληρωμής της φιλοξενίας των αδέσποτων σκύλων που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος. Άλλα 221.077 ευρώ θα δοθούν για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα της πόλης. Η επιτροπή επανέκρινε τη διάθεση 21.000 ευρώ για την περισυλλογή και διακίνηση των αδέσποτων σκύλων.

// Ένα χρόνιο αίτημα των τεχνικών υπαλλήλων του δήμου που ανήκουν στη Διεύθυνση Κατασκευών έγινε δεκτό από τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί το ποσό των 110.000 ευρώ για την κάλυψη των οδοιπορικών τους εξόδων εντός έδρας για το τρέχον έτος. Για αμοιβές τακτικού προσωπικού που αφορούν παρελθόντα έτη (υπερωρίες, νυχτερινά, οδοιπορικά) εγκρίθηκε η πίστωση 500.000 ευρώ, ενώ άλλα 11.000 ευρώ θα διατεθούν για την πληρωμή των εξόδων κίνησης από τον Ιούνιο ως τον Δεκέμβριο του 2008 των τεχνικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Επενδύσεων. Συνολικά 76.000 ευρώ κόστισαν τα αναλώσιμα είδη, κυρίως γραφική ύλη, για το 2008 στη Διεύθυνση των Δημοσίων Σχέσεων. Τη σχετική πίστωση ενέκρινε η Δημαρχιακή Επιτροπή ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση των απαραίτητων χρηματικών ενταλμάτων για την πληρωμή του προμηθευτή.

// Ένα «περίεργο» κονδύλι ύψους 13.940 ευρώ εγκρίθηκε από την επιτροπή προκειμένου, σύμφωνα με την εισήγηση, να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες προμήθειας… ζωοτροφών.

// Τα ταξίδια των διαφόρων δημοτικών συμβούλων και συνεργατών του δημάρχου το τελευταίο τρίμηνο του 2008 κόστισαν ούτε λίγο ούτε πολύ 15.000 ευρώ. Για το θέμα πάντως της πληρωμής των εξόδων αυτών η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως, αν και σε μερικούς φάνηκε υπερβολικό το ποσό.

// Μεταξύ των άλλων θεμάτων που απασχόλησαν την επιτροπή ξεχώρισε το θέμα της επανάληψης του προφορικού πλειοδοτικού διαγωνισμού για το Δημοτικό Αναψυκτήριο που βρίσκεται στον Λόφο του Στρέφη. Πρόκειται για ένα οίκημα 30 τ.μ. και προσφέρεται για πενταετή μίσθωση, ενώ ο περιβάλλων χώρος ξεπερνά τα 150 τ.μ. Το ενοίκιο για κάθε μήνα ανέρχεται στο ποσό των 1.600 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο κάθε χρόνο κατά 5% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος.

// Φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία γίνεται και για το δημοτικό κυλικείο που βρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου του Αγίου Σώστη στη Συγγρού. Το οίκημα έχει εμβαδόν 16 μ. και το ενοίκιο για κάθε μήνα ξεκινάει από το ποσό των 50 ευρώ (!) αναπροσαρμοζόμενο μετά την πρώτη τριετία κατά 5% τον χρόνο.

// Επαναλαμβάνεται η διαδικασία για την πενταετή εκμίσθωση του αριθ. 25 πάγκου – ιχθυοπωλείου στη Βαρβάκειο Αγορά. Το ελάχιστο όριο προσφοράς για το μηνιαίο μίσθωμα φτάνει το ποσό των 500 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο κάθε χρόνο κατά 5% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος.

// Σχεδόν 584.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, θα στοιχίσει η προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας (γάντια, γιλέκα, μάσκες κ.ά.). Ήδη έχει συνταχθεί η σχετική διακήρυξη ώστε ο δήμος να προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η Διεύθυνση Προμηθειών και Γενικών Αποθηκών.

// Το ποσό των 30.000 ευρώ για την προμήθεια συστήματος δορυφορικού εντοπισμού GPS το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας ενέκρινε η Δημαρχιακή Επιτροπή.


Σχολιάστε εδώ