Διγλωσσία σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τη μείωση των ημερών εργασίας

Τριβές και πολιτικές αντιπαραθέσεις πυροδότησαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι προτάσεις της ΕΕ αλλά και του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου (που προηγήθηκαν) για μείωση των ημερών εργασίας προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο επιχειρήσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σε τηλεοπτική εκπομπή, οι κ. Γ. Παπαντωνίου (ΠΑΣΟΚ) και Κ. Μίχαλος, αφού διευκρινίστηκε πως η εφαρμογή της μείωσης των ημερών εργασίας με αντίστοιχη μείωση αμοιβών θα αφορά σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν άμεσα, συμφώνησαν στην εφαρμογή του μέτρου. Ο υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ Δημ. Στρατούλης, όπως και ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Αλ. Μητρόπουλος, τάχθηκαν κατηγορηματικά εναντίον της πρότασης, υποστηρίζοντας ότι θα σημάνει την απαρχή της πλήρους εργασιακής απορύθμισης, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κωνσταντόπουλος είπε «χλιαρά» ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική. Η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Στρατούλη, που τη χαρακτήρισε υποκριτική, καθώς η ΝΔ έχει ψηφίσει νόμο που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να μετέλθουν τέτοιες λύσεις – και μαζί του συμφώνησε και ο κ. Μητρόπουλος.

Ο καθηγητής προσφάτως συγκεντρώνει τις επικρίσεις και τα πυρά «συντρόφων» του στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και, όπως δεν εκφράζεται «διπλωματικά», φέρνει τα «εκσυγχρονιστικά κυρίως στελέχη σε δύσκολη θέση, ενώ οργανωμένα στελέχη σε μαζικούς χώρους του ΠΑΣΟΚ δεν επικροτούν». Είναι μέχρι στιγμής υποβόσκουσα η διαμάχη. Ποιο ιδεολογικό ρεύμα θα επικρατήσει θα το δούμε σύντομα… Άδικο έχει μετά ο κ. Στρατούλης όταν λέει πως «στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους, για να μη λέει άλλα το πρωί ο κ. Γ. Φλωρίδης, ότι συμφωνούν με την εφαρμογή του μέτρου, και άλλα την ίδια μέρα η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι διαφωνούν»…


Σχολιάστε εδώ