Διαβούλευση για την «άρση απορρήτου» της μέτρησης της AGB

Αντικείμενο της διαβούλευσης αποτελεί η αποκάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη και του Alpha πως έχει στη διάθεσή τους μια λίστα με 500 νοικοκυριά που κατέχουν συσκευή μέτρησης. Επί της ουσίας το θεμελιώδες αξίωμα της έρευνας περί του απορρήτου του δείγματος έχει αρθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Το απόρρητο της έρευνας είναι το βασικό θεμέλιο για την αξιοπιστία της. Ο Alpha, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, δεν δημοσιοποίησε το δείγμα, αλλά ενημέρωσε την ΕΕΕΤ και την ειδική ανακρίτρια. Ως και σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση από την ΕΕΕΤ ή την ΕΙΤΗΣΕΕ για την αξιοπιστία των στοιχείων. Από τον περασμένο Νοέμβριο ως και σήμερα η διανομή της ιδιωτικής και κρατικής διαφήμισης γίνεται με αυτά τα στοιχεία. Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης Στέλιος Σπυρίδης πριν παραιτηθεί απέστειλε επιστολή στην AGB με τα εξής ερωτήματα:
1) «Αν η εν λόγω λίστα, που μου εστάλη, περιέχει πράγματι στοιχεία οικογενειών που μετέχουν στο δείγμα μέτρησης τηλεθέασης (εννοείται και πέραν των περιπτώσεων που αναφέρονται στη σχετική ως άνω εξώδικη διαμαρτυρία της εταιρείας σας)».
2) «Εφόσον πράγματι διέρρευσαν, πώς και υπό ποιες συνθήκες τα στοιχεία αυτά, τα οποία είναι και επιβάλλεται να είναι απόρρητα, διέρρευσαν».
3) «Ποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας προτίθεστε να λάβετε προς αποφυγή, στο μέλλον, αντίστοιχων συμβάντων που πιθανώς θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των μετρήσεων τηλεθέασης».
4) «Πώς θα χειρισθείτε το περιεχόμενο της παραπάνω λίστας δεδομένης της δημοσιότητάς της».


Σχολιάστε εδώ