Αρχειοθέτησαν μήνυση κατά ΕΡΤ και MEGA ενώ παρήγγειλαν… εξέταση μαρτύρων!

Δύο σοβαροί επιστήμονες, ένας συνταξιούχος χειριστής στην Πολιτική Αεροπορία και ένας δικηγόρος, ασκώντας νόμιμα δικαιώματα ως πολίτες, μήνυσαν τον Απρίλιο του 2007 την ΕΡΤ του κ. Παναγόπουλου, το κανάλι MEGA και τον θεατρώνη του πασίγνωστου θεάτρου στο Γουδί «Μπάντμιντον», για τα λόγια και τις σκηνές του γνωστού θεατρικού έργου που παίχτηκε εκεί στην αγγλική γλώσσα «Ιησούς Χριστός – σούπερ σταρ». (Η μήνυση, είναι στα χέρια μας και περιλαμβάνει μεταφράσεις αρκετών στίχων τραγουδιών και διαλόγων που μπορεί να κριθούν πολύ άνετα ως βαριά προσβλητικοί του επικρατούντος στη χώρα θρησκεύματος).

Ποιο είναι το… θαύμα; Όπως αποδεικνύεται από φωτοτυπίες που έχουμε στα χέρια μας, η Εισαγγελία Αθηνών κοινοποίησε στους μηνυτές την 1η Δεκεμβρίου 2008 διάταξή της περί απόρριψης της μήνυσης ως αβάσιμης (δηλ. «μη προσβλητικής» της θρησκείας), ενώ, ταυτόχρονα διά του Αστυν. Τμήματος Ακροπόλεως (οδ. Λεωχάρους) ειδοποίησε τους μηνυτές ότι… συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων μαρτύρων με το από… 22 Ιανουαρίου 2009 έγγραφο!

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι η δικογραφία 1050/2/308, που αφορά στο θέμα αυτό (και υποτίθεται ότι… «αρχειοθετήθηκε» από την υπογράφουσα τη διάταξη εισαγγελέα Μ. Σπυροπούλου!), είχε σταλεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας στις… 14-12-08 «για συνέχεια της υπόθεσης», όπως λέει το έγγραφο, την ώρα που είχε «αρχειοθετηθεί» λίγο νωρίτερα! Το δε Α.Τ. Παιανίας διαβεβαιώνει ΣΗΜΕΡΑ ότι η υπόθεση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ακόμα ΠΕΡΑΤΩΘΕΙ από της πλευράς του!

Τι παιχνίδια παίζονται στη χώρα; Στη μήνυση αναφέρονται (πλην των παρατιθέμενων κατά λέξη στίχων και διαλόγων) τα ονόματα του Χρήστου Παναγόπουλου, προέδρου της ΕΡΤ και Ηλία Τίγγα, εκπροσώπου του MEGA CHANNEL, ως κύριων υπεύθυνων της χορηγίας της παράστασης. [Μάλιστα, στην πρεμιέρα, βρισκόταν εκεί χειροκροτούσε τα διαδραματιζόμενα επί σκηνής και ο πολύ γνωστός στο πανελλήνιο ως… ρέκτης του πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκης… (καημένε Καραμανλή!)]


Σχολιάστε εδώ