Απόπειρα της Ελλάδας να προσεγγίσει την ψηφιακή εποχή

Η ΕΕΤΤ, όπως σημειώνει επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο θέμα, δεδομένου ότι σε όλη την Ευρώπη, η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση αναμένεται να ελευθερώσει μέρος του φάσματος, του φάσματος δηλαδή που θα παραμείνει αδιάθετο όταν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που νομιμοποιούνται θα εκπέμπουν ψηφιακά. Συνεπώς, ταυτόχρονα με την ψηφιακή μετάβαση τίθεται και το ζήτημα του ψηφιακού μερίσματος του φάσματος.
Το φάσμα αυτό έχει ιδιαίτερη αξία και είναι σημαντικό να διατεθεί με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο προς όφελος των πολιτών της χώρας κυρίως με καινοτόμες ευρυζωνικές εφαρμογές. Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας είναι ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κατερίνα Μπατζελή.
Αναλυτικά η πρόσκληση στο www.eett.gr, αν και εντύπωση προκαλεί η απουσία του ΕΣΡ, το οποίο και «τρέχει» τη διαδικασία «αδειοδότησης» των περιφερειακών καναλιών.


Σχολιάστε εδώ