Αποφάσεις μπάχαλο από τις δευτεροβάθμιες επιτροπές της ΕΠΟ

Μόνο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την πρακτική που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε να έχει δύο δευτεροβάθμιας επιτροπές που εκδίδουν τελεσίδικες, αλλά και αμετάκλητες αποφάσεις μιας και δεν υπάρχει τρίτος βαθμός και η μία επιτροπή να εκδίδει για το ίδιο θέμα διαφορετική απόφαση από την άλλη.

Όλα αυτά συνέβησαν και μάλιστα πολύ πρόσφατα με μια απόφαση για την απόσυρση της Ένωσης Θράκης από το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, για την οποία οι δύο δευτεροβάθμιες επιτροπές της ΕΠΟ εξέδωσαν διαφορετικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα μέχρι και η νομική επιστήμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που είναι Δευτεροβάθμια Επιτροπή αποφάσισε ότι από τη στιγμή που η ομάδα Ένωση Θράκης δεν κατεβαίνει στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, τότε χάνει με 3-0 τέρματα όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους του Πρωταθλήματος, αλλά χάνει και με 3-0 και αυτά που είχε δώσει και τα οποία είτε είχε κερδίσει, είτε είχε χάσει, αλλά με άλλο αποτέλεσμα, είτε είχε αναδειχθεί ισόπαλη. Στη συνέχεια, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που είναι επίσης δευτεροβάθμια, αποφάσισε επί του ίδιου θέματος ότι η Ένωση Θράκης χάνει μεν με 3-0 τέρματα όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους του Πρωταθλήματος, αλλά όχι και τα προηγούμενα, αυτά που έχει δώσει και στα οποία μένουν ως έχουν τα αποτελέσματα και η βαθμολογία που έως την απόσυρσή της είχε συγκεντρώσει.

Άσχετα με ότι η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων είναι η λογική, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και η ύπαρξη δύο δευτεροβάθμιων επιτροπών, αλλά και το ότι για το ίδιο θέμα λαμβάνουν διαφορετικές αποφάσεις. Πρέπει ακόμη να σημειωθεί, πως η μία από τις δύο επιτροπές έχει και τακτικούς δικαστές στη σύνθεσή της και η άλλη δικηγόρους και συνταξιούχους δικαστές. Πρωτοφανές μπάχαλο δηλαδή…


Σχολιάστε εδώ