Ανοιχτό το θέμα της χρηματοδότησης των εισφορών

Η χρηματοδότηση των εισφορών των εργοδοτών, ένα από τα κυβερνητικά μέτρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ήταν από τα ενδεχόμενα που άφησε ανοικτά η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά στη συνάντησή της με τον πρόεδρο των επαγγελματοβιοτεχνών Δημήτρη Ασημακόπουλο. Η υπουργός απέφυγε να θίξει το θέμα στη συνάντησή της με τον πρόεδρο των εμπόρων Δημήτρη Αρμενάκη, ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής αυτού του μέτρου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Απασχόλησης, η «σιγή» της κ. Πετραλιά στη δεύτερη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν ήταν τυχαία. Πέραν των αντιδράσεων που υπήρξαν κυρίως από τη συνδικαλιστική Αριστερά, φαίνεται πως το κόστος μιας τέτοιας χρηματοδότησης είναι απαγορευτικό. Υπολογίζεται πως τυχόν κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αντιστοιχεί στο ποσόν των 6 έως 8 δισ. ευρώ.

Και το ερώτημα είναι εύλογο: Πώς θα συγκεντρωθεί αυτό το ποσόν; Δύσκολο έως αδύνατον να καλυφθεί από τον ΟΑΕΔ, που ήδη επιδοτεί δέσμη προγραμμάτων για ανέργους και για την απασχόληση, ενώ αποκλείεται η χρηματοδότηση των εργοδοτικών εισφορών και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προφανώς βιάστηκε η κ. Πετραλιά (σ.σ.: Το ΠΑΣΟΚ να πούμε ότι στηρίζει την ενίσχυση των εργοδοτών μέσω της «επιδότησης» των εισφορών τους).


Σχολιάστε εδώ