Έτρεξαν 10 χιλιόμετρα για την ειρήνη στη Γάζα

«Η καρδιά μας χτυπάει στη Γάζα» ήταν το κεντρικό μήνυμα του μαραθωνίου ειρήνης και της συναυλίας αγάπης για τον λαό της Παλαιστίνης που οργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ, με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του ΟΝΑ και των δημοτικών αθλητικών οργανισμών των δήμων της Αττικής.

Στον μαραθώνιο, μήκους 10 χλμ., με αφετηρία τη Μονή Δαφνίου και τερματισμό την Πλατεία Συντάγματος, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές, δίνοντας το δικό τους μήνυμα ειρήνης και συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με λαμπαδηδρομία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, στην οποία συμμετείχαν 55 μαθητές και μαθήτριες της 5ης και 6ης Δημοτικού, από σχολεία των δήμων Ελευσίνας και Χαϊδαρίου. Οι λαμπαδηδρόμοι έφθασαν στη Μονή Δαφνίου όπου έγινε το άναμμα του βωμού και η εκκίνηση του μαραθωνίου. Στη σύντομη τελετή χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας και η βουλευτής και πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Σακοράφα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Ο Δημ. Καλογερόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με αυτόν τον μαραθώνιο ειρήνης που διοργανώνουμε, θέλουμε να θυμίσουμε κάποια πράγματα αυτονόητα, τα οποία δυστυχώς συνήθως μας διαφεύγουν: Κάθε πόλεμος είναι παράλογος. Κάθε πόλεμος αφήνει πίσω του περισσότερα θύματα από όσα χάνονται στο πεδίο της μάχης. Κάθε πόλεμος αφαιρεί από τον άνθρωπο και ένα κομμάτι της ψυχής του.

Εμείς οι Έλληνες δώσαμε σε όλη την ανθρωπότητα τη σπίθα της ειρήνης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωναν οι πρόγονοί μας, σταματούσε κάθε πολεμική επιχείρηση στον τότε γνωστό κόσμο. Αυτή τη βαριά κληρονομιά οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την αναδείξουμε. Και να βροντοφωνάξουμε ότι το μοιρολόι μιας μάνας που έχασε το παιδί της, δεν έχει σύνορα, δεν έχει γλώσσα, ο ήχος είναι κοινός. Και πληγώνει την καρδιά μας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις πρώτοι δρομείς που τερμάτισαν στο Σύνταγμα δήλωσαν ότι θα παραδώσουν το κύπελλο της νίκης στους Παλαιστινίους, καθώς, όπως είπαν, στόχος τους δεν ήταν η πρωτιά, αλλά η στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης.


Σχολιάστε εδώ