άλλες τυπολογίες

• Απίστευτο! Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ, έχοντας βρεθεί σε θέση συνδιοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια, επιτέθηκε και χτύπησε πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ χωρίς λόγο, στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέκου Παπαδόπουλου. Η επίθεση κράτησε ορισμένα δευτερόλεπτα και το πρώην στέλεχος της ΕΡΤ αποχώρησε. Μήπως ήρθε η ώρα για τον Γιώργο Παπανδρέου να πληροφορηθεί για τον βίο και την πολιτεία των ανθρώπων που υποτίθεται πως εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ;

• Στον Λιβάνη τα «Επίκαιρα». Το σύνολο των δικαιωμάτων, πνευματικών και περιουσιακών, που απορρέουν από την ιδιοκτησία και χρήση του εμπορικού-βιομηχανικού σήματος «Επίκαιρα» για την έκδοση περιοδικού εντύπου απέκτησε ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, κατόπιν συμφωνίας με την Πάπυρος Γραφικές Τέχνες… Ο εκδοτικός, μεταξύ άλλων εκδίδει και το περιοδικό «Μετροπόλιταν» το οποίο διανέμεται κάθε Σάββατο ή Κυριακή ένθετο σε επαρχιακές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.

• Στο ραδιόφωνο τελικά η Μάρα Ζαχαρέα ως μουσική παραγωγός. Θα συνεργαστεί με τον Δίεση του Ομίλου Βαρδινογιάννη.

• Σε 13 ημέρες λήγει το καθεστώς «απαγόρευσης» έκδοσης έντυπης εφημερίδας, από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ο εκδότης, πουλώντας το 40% των μετοχών του στο συγκρότημα Μπόμπολα, συμφώνησε να μην εκδώσει φύλλο για έναν χρόνο. Άραγε θα προχωρήσει στην έκδοση δικής του εφημερίδας, όπως είχε πει;

• Συνάντηση με τους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ των ΜΜΕ θα έχει την επόμενη Τετάρτη ο Κ. Γκιουλέκας. Προηγήθηκε επιστολή όλων των συντακτών που διαμαρτύρονταν πως ο αρμόδιος υφυπουργός για τα ΜΜΕ δεν είχε ενημερώσει για τη συνάντηση που είχε μαζί με τον Π. Παυλόπουλο με τον πρωθυπουργό. Οι 15 συντάκτες από το σύνολο των εφημερίδων και Μέσων της χώρας, διαμαρτύρονται για «την παντελή έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητάς σας που εμπίπτουν στο ρεπορτάζ μας, γεγονός που καθιστά δυσχερή τη δημοσιογραφική λειτουργία» τους. Ζητάνε να προβεί η ηγεσία στις «αυτονόητες ενέργειες».

• Κινητικότητα γύρω από την «Ole Sports». Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συζητήσεις με μεγάλο αθλητικό site για μετοχική συνεργασία. Αν επιτευχθεί η συμφωνία, για πρώτη φορά μια ιντερνετική εταιρεία στην Ελλάδα θα αποκτήσει μερίδιο σε εφημερίδα.

• Διαπραγματεύσεις των εκδοτών με την κυβέρνηση για το 0,4% της εισφοράς στην ΕΙΗΕΑ. Το αίτημα των εκδοτών είναι η μείωση κατά πολύ της σχετικής συνδρομής που μπορεί για ορισμένα ΜΜΕ να φτάνει και τα 300.000 ευρώ τον χρόνο.

• Και επίσημα για 3 χρόνια η Formula 1 στον ΑΝΤ1. Επί της ουσίας είναι ένα ακόμη σημαντικό τηλεοπτικό αθλητικό πρόγραμμα που άφησε ο Alpha, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος λειτουργίας του.

• «Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας και πανικού στον δημοσιογραφικό κόσμο της ψηφιακής ΕΡΤ» καταγγέλλουν εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ. Όπως γράφει σε επιστολή του στα site ένας εργαζόμενος της ψηφιακής: «Με συνοπτικές διαδικασίες η διοίκηση “καθάρισε” έναν από τους καλύτερους συναδέλφους με πολυετή παρουσία στον χώρο. Οι λόγοι, καθαρά πολιτικοί», όπως λέει. Σημειώνει δε ότι οι συμβασιούχοι απέστειλαν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας παρέμβαση και βοήθεια γιατί στην ψηφιακή της ΕΡΤ έχει περάσει κλίμα τρομοκρατίας.

• ΕΡΩΤΗΜΑ: Πόσο όμορφα μπορεί να αισθάνεται επώνυμος προβεβλημένος και ευκατάστατος διευθυντής εφημερίδας όταν ο ίδιος αγοράζει μετοχές αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ (προφανώς θα καλύπτεται από το «πόθεν έσχες») και στην εφημερίδα του… κόβονται… μισθοί και απολύονται εργαζόμενοι;

• «Η ΕΡΤ, το υπουργείο Εξωτερικών και μια σειρά δημόσιων νοσοκομείων πληρώνουν τους καθαριστές κάτω από το εργατικό κόστος». Την αναφορά αυτή έκανε στους «Νέους Φακέλους» στον ΣΚΑΪ ο Τάσος Τέλλογλου, χωρίς ως σήμερα να υπάρχει επίσημη αντίδραση από την κρατική ραδιοτηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχετικός διαγωνισμός για τον καθαρισμό του κτιρίου έχει προκηρυχθεί δύο φορές, καθώς την πρώτη κατέθεσε ένσταση η ΟΙΚΟΜΕΤ. Είναι έτσι;

• Σε μεγάλη αγορά αξίας εκατ. εκατ. ευρώ ανέρχονται πλέον οι συμφωνίες της ΕΡΤ, τριετούς διάρκειας.

• Οι «Μεγάλοι Έλληνες» κάνουν πρεμιέρα αυτήν τη Δευτέρα στις 22.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με κεντρικό παρουσιαστή τον Αλέξη Παπαχελά. Σε ένα δίωρο ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί με αντίστροφη μέτρηση η πρώτη 50άδα των 100 επίλεκτων προσωπικοτήτων που προέκυψαν από την ψηφοφορία του περασμένου Μαΐου.

• Σε αρχική συμφωνία για την απόκτηση του Local TV προχώρησαν Β. Ρέστης και Σ. Ψυχάρης με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού. Στόχος της αγοράς είναι η δημιουργία του ελληνικού E! Entertainment, τα δικαιώματα του οποίου έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει ο Β. Ρέστης. Από την πλευρά του εφοπλιστή λένε πως οι παρεμβολές σε ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 διακόπηκαν.

• Το νυχτερινό δελτίο του ΑΝΤ1 αναμένεται να μετακινηθεί από τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό συζητείται στον ειδησεογραφικό τομέα επειδή δόθηκαν άνωθεν εντολές να κοπούν όλες οι υπερωρίες των τεχνικών. Στο Star είχαν πέρυσι καλύτερη ιδέα: Μαγνητοσκοπούσαν από πολύ νωρίς….

• Κορυφώνεται η κόντρα NetMed – On Telecoms. Η NetMed NV εξασφάλισε το κανάλι Fox Life που προβάλλει ορισμένες από τις καλύτερες αμερικανικές σειρές και αποτελούσε το βασικό χαρτί της On Telecoms.

• Χωρίς συμφωνία μεταξύ SuperLeague – NetMed NV – ΣΚΑΪ πέρασε και αυτή η εβδομάδα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές εξετάζουν τώρα τις συμβάσεις, αλλά η διαδικασία έχει καθυστερήσει δραματικά με την οικονομία πλέον να πιέζει ορισμένα από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

• Στο Ζάγκρεμπ, στη συνάντηση των στελεχών του RTL την περασμένη βδομάδα, αναλύθηκε η στρατηγική του δικτύου στην ευρωπαϊκή τηλεόραση για τα επόμενα χρόνια. Παρά το γεγονός της απονεύρωσης των δελτίων του, το RTL θέλει να έχει ρόλο στην πολιτική πραγματικότητα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

• Καθαρά κέρδη προ φόρων 14,5 εκατ. ευρώ για το 2008 (περίοδος Ιανουάριος-Δεκέμβριος) κατέγραψε η Metro International S.A., η εταιρεία που εκδίδει καθημερινά την εφημερίδα «Metro» σε περισσότερες από 100 πόλεις και 20 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, σύμφωνα με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της εταιρείας.Παράλληλα, καταγράφηκε θεαματική αύξηση αναγνωσιμότητας της εφημερίδας κατά 10% παγκοσμίως. Έφτασε δηλαδή στους 18 εκατ. αναγνώστες ημερησίως. Σε ανάλογη θετική πορεία κινήθηκαν και τα βασικά οικονομικά μεγέθη της «Metro» Ελλάδας, με κερδοφόρο καθαρό αποτέλεσμα για το 2008, όπως επίσης και με θεαματική άνοδο στην αναγνωσιμότητα αφού συγκεντρώνει πλέον 280.000 αναγνώστες ημερησίως (+25% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007) σύμφωνα με τα στοιχεία αναγνωσιμότητας της έρευνας BARI για το διάστημα Μάρτιος-Σεπτέμβριος 2008, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία ερευνών Focus.

• Κατά 5 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Ειδήσεις Ντο Κομ» που ελέγχει τον ΣΚΑΪ TV, ύστερα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται πλέον σε 39.260.000 ευρώ. Η μετοχική σύνθεση παραμένει αναλλοίωτη, από το 2007, με τον Γ. Αλαφούζο να κατέχει το 75% και τον Β. Μαρινάκη να ελέγχει το 25%.

• Διεγράφη από τα μητρώα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, η εταιρεία του ομίλου NetMed NV «RPO διαχειριστής ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων», ύστερα από την εκκαθάρισή της. Οι συνολικές της ζημιές είχαν φτάσει τα 49.312 ευρώ.

• Αποφεύχθηκαν οι απολύσεις των τριών γυναικών δημοσιογράφων στο «Cosmopolitan». Ο αψυχολόγητος χειρισμός του διευθυντικού στελέχους, αλλά και η άμεση επέμβαση των ψυχραιμότερων, του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Β. Μουλόπουλου και της ΕΣΠΗΤ Γ. Πλαχούρη, είχαν ως αποτέλεσμα να ανακαλέσει τις απολύσεις ο ΔΟΛ.

• Με απόφασή της η ΕΕΤΤ καλεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες για την εκπομπή του σήματός τους στο κέντρο του Υμηττού. Εξαιτίας χαμηλής διαθεσιμότητας και πολλών προβλημάτων παρεμβολών η ΕΕΤΤ αναφέρει πως οι σταθμοί μπορούν να στέλνουν το σήμα τους μέσω οπτικών ινών ή ψηφιακού σήματος ή να συνεργαστούν μεταξύ τους για την από κοινού αποστολή σήματος στον Υμηττό.

• Λόγω εκπνοής του ωραρίου, η δίκη της «Αθλητικής Ηχούς» κατά του Κώστα Κυριακόπουλου αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου 2009.

• Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αποφάσισε πως είναι… εφημερίδα η «Χρυσή ευκαιρία» και θα κάνει δεκτούς τους εργαζομένους της, όπως ίσχυε και όταν η εφημερίδα κυκλοφορούσε από τη «Χ. Κ. Τεγόπουλος». Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων σε ανακοίνωσή της, χωρίς να κατονομάζει την εφημερίδα αναφέρει: «Πρώτο δώρο στους εργοδότες έκανε χτες το ΕΤΑΠ ΜΜΕ που χαρακτήρισε “εφημερίδα” τρισεβδομαδιαίο έντυπο μικρών αγγελιών, που κυκλοφορεί χωρίς την παραμικρή ειδησεογραφία».

• Σύμφωνα με δημοσίευμα της «SportDay» που επικαλούνταν σκέψεις του ισχυρού άνδρα της πράσινης ΠΑΕ, «το ιδεατό για τον Βγενόπουλο θα ήταν μια εξέδρα με παλμό και φωνή για τον Παναθηναϊκό, χωρίς καμία ύβρη» και «μια εφημερίδα που μεν θα πρόσκειται στον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε με τη βία θα προκαλεί με διάφορα δημοσιεύματα τον “αιώνιο αντίπαλο”». «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, να με επικρίνει η “Πράσινη” ή να με επικροτεί το “Derby”» φέρεται να είπε ο κ. Βγενόπουλος στο ΔΣ του Παναθηναϊκού.

• Νέο 4μηνιαίο ανδρικό περιοδικό από τη «Ναυτεμπορική» για τους συνδρομητές του φύλλου. Ονομάζεται «Gentleman» και εκδίδεται από την ιταλική «Milano Finanza».

• Σε έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί τους μετόχους της η ΙΜΑΚΟ για τις 10 Μαρτίου. Θέματα η τροποποίηση του καταστατικού και η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

• Χολή έσταζαν τα περισσότερα blog, ελαχίστων εξαιρέσεων, με αφορμή την απάντηση Δένδια στο δημοσίευμα του «Π» για τις νομοθετικές κινήσεις του υπουργείου. Προτείνουμε να αποθηκεύσουν τα κείμενά τους.

• Σύμφωνα με πληροφορίες Κυριακίδης – Λαυρεντιάδης προσέγγισαν τους ανθρώπους του RTL κάνοντας κρούση για τον Alpha, στην περίπτωση που απογοητευτούν από τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς. Την ίδια ώρα υπάρχει και μια εν εξελίξει διαβούλευση με το High Channel. Αντιθέτως διαψεύδεται το ενδεχόμενο αγοράς εβδομαδιαίων δωρεάν φύλλων.

• Ανοίγει και πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το ζήτημα των επιστροφών στις διαφημιστικές εταιρείες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι επιστροφές που δημιούργησαν πέρυσι μείζον ζήτημα στις σχέσεις διαφημιστικών εταιρειών με διαφημιζόμενους και το αρμόδιο υπουργείο Επικρατείας, συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Σήμερα κυμαίνονται σε ποσοστό 20% του πακέτου των διαφημίσεων που διακινούν σε ένα κανάλι οι διαφημιστικές. Παρά τις παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο για μείωση του ποσού των επιστροφών, μεγάλες διαφημιστικές επιμένουν στην πλήρη κατάργησή του.

• Στην εκκλησιαστική εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, περιέχονται μεταξύ άλλων και τα εξής: Ημείς και η Ευρώπη. Νέαι πιέσεις υπό μουσουλμανικών χωρών και ενώσεων διά το Τέμενος. Επιτυχής επιλογή. Προσευχή μέσω διαδικτύου! Ο Ιησούς Χριστός ανεπιθύμητο πρόσωπο. «Επιχείρησις» αμφισβητήσεως της θεοπνευστίας της Αγίας Γραφής; Ο Γέροντας Παχώμιος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος (+). Η εκκλησιαστική περιουσία. Νέα απόκρουσις της σκοπιανής προπαγάνδας κατά της Μακεδονίας. Διεκόπη ο διάλογος Παπικών και Εβραίων. Μήνυσις Παπαθεμελή διά δολοφονίας ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων. Ανεβλήθη η συζήτησις διά την υπόθεσιν του Μητροπολίτου πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος. Αποκαλυπτική ομιλία εις την ΠΟΕ διά τον νεοπαγανισμόν. Η ενίσχυσις της πίστεως των νέων πρωταρχικός στόχος του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου. Η Αλβανία επιστρέφει εις τα θρησκευτικά δόγματα κατασχεθείσας περιουσίας. Σχόλια, βιβλιοκρισίαι και άλλαι ειδήσεις συμπληρώνουν το φύλλο. Ο «Ορθόδοξος Τύπος» κάθε Παρασκευή και όλη την εβδομάδα εις τα περίπτερα. Γραφεία: Κάνιγγος 10, τηλ.: 210-3816206 και fax συντάξεως: 210-8136981.


Σχολιάστε εδώ