άλλα αθλητικά

// Απογοητευτική ήταν για μία ακόμη φορά η εικόνα που παρουσίασε το γήπεδο σε αγώνα της εθνικής μας ομάδας. Το Καραϊσκάκη ήταν άδειο στο φιλικό της εθνικής μας ομάδας με τη Δανία 1-1 την περασμένη Τετάρτη, σε σημείο που μέχρι και οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Δανίας αναρωτιόντουσαν για το τι συνέβαινε. Η ίδια εικόνα να υπενθυμίσουμε ότι υπήρχε και στο φιλικό της Εθνικής μας με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία τον περασμένο Νοέμβριο πάλι στο Καραϊσκάκη.

// Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα και θα αναφερθούμε για μία ακόμη. Οι άδειες εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκη αντικατοπτρίζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα όχι απέναντι στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, αλλά στην ατμόσφαιρα γύρω από αυτούς και εννοούμε βεβαίως την ΕΠΟ, αλλά ακόμη απέναντι και στο γήπεδο που αγωνίζεται η εθνική ομάδα, το Καραϊσκάκη. Υπάρχει βεβαίως και ένα μικρό μερίδιο στο ότι αυτή η εθνική ομάδα δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, παρά τις επιτυχίες, αλλά αυτό είναι το μικρότερο και δεν είναι το μείζον.

// Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και να γίνουμε συγκεκριμένοι. Η εθνική ομάδα, πέραν του ότι όπως είπαμε δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, πληρώνει τη συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια, την εικόνα και την άποψη που έχει ο κόσμος γι’ αυτήν. Είναι κοινό μυστικό ότι οι διοικήσεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έχουν συνδεθεί με την παράγκα και το παρασκήνιο και αυτό είναι κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει ο νέος πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος.

// Είναι κοινό μυστικό ότι οι διοικήσεις της ΕΠΟ συνδέθηκαν θεσμικά ή εξωθεσμικά με πρόσωπα συνώνυμα του παρασκηνίου και αυτό τώρα που δεν υπάρχει η μεγάλη φλόγα για να δει κάποιος την εθνική ομάδα όπως υπήρχε μετά την κατάκτηση του Euro 2004, βγαίνει στην αποχή του κόσμου από το γήπεδο. Ας θυμηθούμε ότι ακόμη και στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Euro 2004, μία ημέρα μετά στο Καλλιμάρμαρο, ο τέως πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο.

// Ακόμη και το Καραϊσκάκη είναι ένα γήπεδο που δεν εμπνέει. Αυτό διότι είναι το γήπεδο του Ολυμπιακού και οι φίλοι των άλλων ομάδων δύσκολα θα πάνε εκεί για να δουν παιχνίδι, σε αντίθεση με το ΟΑΚΑ που δεν είναι ούτε το γήπεδο της ΑΕΚ ούτε του Παναθηναϊκού, αλλά είναι ένα εθνικό αθλητικό κέντρο, είναι κρατική περιουσία. Αυτό φάνηκε και όταν η εθνική μας ομάδα μάζεψε στο ΟΑΚΑ 40.000 κόσμο με τη Βοσνία και τη Μάλτα στα προκριματικά του Euro 2008 και δεν μπόρεσε να μαζέψει 20.000 στο Καραϊσκάκη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.

// Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι η εθνική Ελλάδας είναι μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και οι παίκτες με τον προπονητή έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους για να φθάσουν εδώ που έφθασαν, κρατούν τον κόσμο μακριά από την εθνική ομάδα, κάτι που ποτέ δεν είχε συμβεί στην ιστορία της. Η Εθνική είχε μάθει να παίζει εντός έδρας σε γήπεδα με κόσμο, κάτι που θα συμβεί τώρα που θα παίξει με το Ισραήλ στο Παγκρήτιο την 1η Απριλίου και το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι η Εθνική δεν μαζεύει πια κόσμο την περίοδο των μεγάλων της επιτυχιών!

// Νέο σκάουτινγκ στον Παναθηναϊκό με τους Κριστόφ Βαζέχα, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Ρενέ Χένρικσεν που το στελεχώνουν μαζί με τον Πιτ Κάιζερ.

// Εμπλοκή στην υπόθεση Ολιβιέ Ενσιαμπαμφούμου διότι η πρώην ομάδα του να αξιώνει 150.000 ευρώ περίπου…


Σχολιάστε εδώ