τυποΘεσσαλονίκη

Βράζει κανονικά και με το… νόμο
Οι συμβασιούχοι έμειναν τελικά στον… αέρα και δυστυχώς όχι στον τηλεοπτικό της ΕΤ3. Αν και είχαν πάρει διαβεβαιώσεις τόσο από την ΕΣΗΕΜΘ όσο και από τη διοίκηση του «μαγαζιού» ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται – χωρίς την περιβόητη τρίμηνη διακοπή- τελικά αυτό δεν έγινε γιατί έπηξαν στα ψέματα! Ο πρόεδρος της Ένωσης και εργαζόμενος στην ΕΤ3 ζήτησε συγγνώμη από τους συμβασιούχους διότι τους μετέφερε με… κατηγορηματικό τρόπο τις ρητες διαβεβαιώσεις της διοίκησης, ενώ η γενική διευθύντρια του καναλιού είπε απλώς ότι η συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων δεν είναι σύννομη -όπως της είπαν από την Αθήνα- και δεν μπορεί να βάλει το κεφάλι της στον ντορβά για τίποτε και για κανέναν! Ο πρόεδρος της Διοικούσας δεν ακούστηκε, αν και ο ίδιος είχε δώσει τις ίδιες διαβεβαιώσεις.
«Δεν είναι να τους εχεις εμπιστοσύνη»
Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων υιοθέτησε την πρόταση του «κομμένου» αρχισυντάκτη της εκπομπής «Υπάρχει Είδηση» και ζητάει από τη διοίκηση (;) του τρίτου καναλιού λίστα ενυπόγραφη με τα ονόματα των συναδέλφων που επιστρέφουν τον Απρίλιο, για να μη γίνει πάλι καμία στραβή. Έτσι αυτή τη φορά η επιστροφή τους θα επικυρωθεί… γραπτώς, αν βέβαια συναινέσουν οι διοικούντες. Επίσης θα ζητήσει την αναπροσαρμογή των μισθών, σύμφωνα με τη σύμβαση ΕΣΗΕΑ – ΕΡΤ.

|Για τα «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα τους προγράμματα της ΕΤ3, οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι παρακολουθούν κινήσεις, συμπεριφορές και αποφάσεις της διοίκησης της ΕΡΤ3 που απαξιώνουν τους δημοσιογράφους, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τον περιφερειακό χαρακτήρα του τρίτου δημόσιου καναλιού!
|Η κυρία Γενικός έκοψε τις υπερωρίες των προϊσταμένων του ειδησεογραφικού τμήματος (200 ευρω έκαστος) διότι η εγκύκλιος το έλεγε πεντακάθαρα: «Εκεί πάνω πρέπει να σφίξετε κι άλλο το ζωνάρι». Στα δημόσια κανάλια της Αθήνας δεν έχουμε ανάλογες περικοπές, επειδή τα δημόσια χρήματα και οι τηλεθεάσεις είναι άφθονα, π.χ. στην ΕΤ1.
| Απορία: Κάθε πότε συνεδριάζει το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας; Ρωτάω τον πρόεδρό του (και διευθυντή της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ στη Βόρεια Ελλάδα) Χρίστο Τελιδη, διότι η βουλευτίνα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, αντίπαλος του Παπαγεωργόπουλου και συνάδελφος Χρύσα Αραπογλου, κατήγγειλε τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ακόμη το συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ δεν έχει συνεδριάσει για να αποφανθεί σχετικώς!
Πάλι καλά…
Το μεσημβρινό δελτίο του τρίτου καναλιού απέσπασε 4,9% τηλεθέαση, το βραδινό δελτίο 4,3% και το απογευματινό δελτίο ειδήσεων 3,9%. Οι προϊστάμενοι δηλώνουν αριστερά και κυρίως… δεξιά ικανοποιημένοι και ότι προβάλλουν την είδηση και όχι την άποψη(;).

|Άκουσα ότι ο Γκιουλέκας προσλαμβάνει ως σύμβουλό του συνταξιούχο εκφωνητή της ΕΤ3 ο οποίος είχε βοηθήσει παράλληλα και στο στήσιμο της δημοτικής τηλεόρασης.
Κουίζ: Ποια είναι η «Αλίκη» στο κανάλι;
Ειδησεογραφική… στροφή
Ψάχνονται στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης. Εκδότες εφημερίδων έχουν δώσει τα χέρια με ιδιοκτήτες μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών (οι περισσοτεροι παραπαίουν οικονομικά και διαφημιστικά) για να τους μετατρέψουν σε χρόνο ρεκόρ σε ενημερωτικούς και τοπικού χαρακτήρα. Αμ πώς αλλιώς να προλάβεις τις εκλογές;

Κουίζ: Ποιος είπε αποχαιρετώντας το τηλεοπτικό του κοινό: «Δεν πειράζει, τουλάχιστον εγώ δεν θα ντραπώ να δω στα μάτια το παιδί μου…»

8Γραφείο στη Θεσσαλονίκη ανοίγει ο «Ελεύθερος Τύπος». Γι’ αυτόν τον σκοπό και την οργάνωσή του καθώς και την επάνδρωσή του, ήταν εδώ την εβδομάδα που πέρασε ο διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Ζαχαράτος και ο διευθυντής της εφημερίδας Σεραφείμ Κοτρώτσος. Παράλληλα ενδιαφέρονται για συνεργασία με τοπικό ραδιόφωνο, προκειμένου ο CITY να ακούγεται και στη βόρεια Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ