Το «αντάρτικο πόλεων» προκαλεί ανησυχία…

Ίσως, μάλιστα, να είναι και τα ίδια άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί έντονος προβληματισμός και ανησυχία τόσο από το κυνικό και απειλητικό ύφος της προκήρυξης όσο και από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές, τα μέτρα και τα μέσα για να αντιμετωπιστεί ένα «αντάρτικο πόλεων».
Η απειλή, που διατυπώνεται, ότι «από ‘δώ και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματά τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής» είναι χαρακτηριστικό δείγμα του τι επιδιώκουν. Όμως, δεν σταματούν εκεί, τονίζοντας με κυνισμό: «Καμία θλίψη δεν αξίζει για τα φέρετρα που θα αρχίζουν να παρελαύνουν» αφού γι’ αυτούς «οι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε όνομα ούτε ηλικία, έχουν απλώς τον βαθμό και τον υπηρεσιακό τους αριθμό» και επομένως «όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι “ωραίοι” χωρίς μια τρύπα στη μέση».
Άλλωστε, όπως ομολογούν και στην προκήρυξή τους, χτύπησαν το Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού για να σκοτώσουν αστυνομικούς…
Για την Αστυνομία μερικά από τα «κοινά στοιχεία», που εμφανίζουν οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι:
– Η ανάδειξη καθενός αστυνομικού σε υπ’ αριθμόν έναν στόχο τους.
– Ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις και τα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους, τα οποία κυρίως χρησιμοποιούνται από κακοποιούς.
– Ο προσδιορισμός των Εξαρχείων ως χώρου δράσης του «αντάρτικου πόλεων» που επικαλούνται.
Ίσως, λοιπόν, η «Σέχτα» να προέκυψε από μέλη του «Ε.Α.» που ήθελαν περισσότερη δράση και εν ψυχρώ δολοφονίες και αποφάσισαν να δράσουν και μόνοι τους (εκτός από τις… κοινές εξορμήσεις τους με τον «Ε.Α.»).


Σχολιάστε εδώ