Στροφή στον Βορρά ο Σκόρδας

Αυτό που «ενώνει» τον Λάμπρο Σκόρδα και τον Σωκράτη Κόκκαλη είναι η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο που παίζεται στη Λατινική Αμερική. Ο πρόεδρος του Άρη και το αφεντικό του Ολυμπιακού θεωρούν τη Βραζιλία και την Αργεντινή ως τις κορυφαίες χώρες του πλανήτη στην παραγωγή ποδοσφαιριστών και γι’ αυτό στράφηκαν στο παρελθόν προς τις συγκεκριμένες αγορές.

Όμως, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι αποφάσισαν να κινηθούν πλέον προς άλλες κατευθύνσεις και να αναζητήσουν ποδοσφαιριστές με καλύτερη τακτική συμπεριφορά. Γι’ αυτό και ο Σκόρδας εξέτασε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις παικτών από την ευρωπαϊκή αγορά και κυρίως τον Βορρά, όπου εκτιμά ότι δίνουν μεγάλη σημασία στην τακτική και την αγωνιστική αφοσίωση, σε αντίθεση με τους Λατίνους που έχουν άφθονο ταλέντο αλλά δείχνουν έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας.
Οι προσπάθειες απόκτησης των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών έπεσαν στο κενό, αλλά έδειξαν ξεκάθαρα τις προθέσεις του Σκόρδα, ο οποίος έχει απογοητευθεί από την εικόνα των περισσοτέρων Λατίνων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Φυσικά η μεγαλύτερη απογοήτευση ακούει στο όνομα Σέρχιο Κόκε, με τον οποίο ο Σκόρδας σχεδιάζει να συναντηθεί για τελευταία φορά ώστε να του καταστήσει σαφές ότι περιμένει πολλά απ’ αυτόν, όντας αρχηγός της ομάδας.
Από την απόδοση του Κόκε στην τελευταία στροφή του Πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Άρη την επόμενη περίοδο. Αν ο Ισπανός συνέλθει, τότε οι «κίτρινοι» θα μοιράσουν τους στόχους σε Βορειοευρωπαίους και Λατίνους. Διαφορετικά θα ασχοληθούν μόνο με την πρώτη κατηγορία.


Σχολιάστε εδώ