Στέλνουν στο… σκαμνί δικηγόρο που είχε καταγγείλει δικαστές για παράβαση καθήκοντος

Αφορμή, όπως σημειώνει, αποτέλεσαν οι έγγραφες καταγγελίες του κατά των πρωτοδικών Δημήτριου Λευκού και Μαρίας Τόλια, καθώς και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασίου Κανελλόπουλου, για «αυταπόδεικτες παραβάσεις καθήκοντος και καταχρήσεις εξουσίας» σε διάφορες υποθέσεις εντολέων του.
Οι οποίες, ωστόσο, συμπληρώνει ο κ. Αντωνιάδης, «ουδέποτε εξετάστηκαν επί της ουσίας και τέθηκαν, παρανόμως, παντελώς αναιτιολόγητα στο αρχείο». Κατηγορεί δε την αρμόδια Εισαγγελέα ότι άσκησε τη δίωξη αγνοώντας το υπόμνημα που είχε υποβάλει στις 17-11-2008, όπου με βάση τριάντα συνημμένα έγγραφα απεδείκνυε «την αυταπόδεικτη αλήθεια των δύο πρωτοδικών και του αντεισαγγελέα».
Στη συνέχεια αναφέρει ότι η Εισαγγελέας κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου, που του άσκησε τη δίωξη μετά από παραγγελία του κ. Σανιδά, είναι η ίδια που αρχειοθέτησε την πρώτη μήνυσή του κατά του κ. Σανιδά.
Ο διωκόμενος δικηγόρος καταλήγει στο υπόμνημά του ρωτώντας:
«Αφού οι μηνύσεις μου κατά των δύο ειδικών ανακριτών ήταν ψευδείς και συκοφαντικές, για ποιο λόγο άραγε αμφότεροι δήλωσαν αποχή; Λόγω ευθιξίας απέναντι σε έναν ψευδοκαταμηνυτή δικηγόρο, τον ποινικό έλεγχο του οποίου (γι’ αυτές ακριβώς τις μηνύσεις) είχε ζητήσει ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;».


Σχολιάστε εδώ