Πρωτάθλημα τέλος – Σειρά ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός εν όψει της νέας σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει στον Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων», τα τελευταία χρόνια, λειτουργούν όπως τα μεγάλα ευρωπαϊκά σωματεία και έχουν εντοπίσει τους στόχους τους για την επόμενη χρονιά. Το επιτελείο των πρωταθλητών Ελλάδας έχει έτοιμη τη λίστα με τους παίκτες, για τους οποίους θα κινηθούν το καλοκαίρι από την εγχώρια αγορά καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει εντοπίσει τις αδυναμίες της ομάδας του.
Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι μετά το τέλος της φετινής σεζόν θα κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα, ο οποίος και θα είναι ο αντικαταστάτης του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο έλληνας πορτιέρο, λογικά θα συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο όμως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν από τώρα να βρουν τον τερματοφύλακα που θα πάρει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Αυτός δεν αποκλείεται να είναι ο Γκσπούρνινγκ της Ξάνθης, ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα το όνομά του να φιγουράρει ψηλά στη λίστα των πρωταθλητών.
Εκτός από τον τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό ψάχνονται και για το κέντρο της άμυνας αφού η ξαφνική φυγή του Ραούλ Μπράβο άφησε κενό στα μετόπισθεν. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ουσιαστικά έχει μείνει μόνο με τους Άντζα και Παπαδόπουλο αφού ο Ζεβλάκοφ παίζει κατά ανάγκη στη θέση του στόπερ ελλείψει αξιόπιστων λύσεων. Η λύση του Ζουέλα της Ξάνθης εξετάζεται πολύ σοβαρά, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Μόρα, ο οποίος θα μπορούσε να αφήσει την Ιταλία και την Μπολόνια για λογαριασμό του Ολυμπιακού.
Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του κέντρου τα πάντα θα εξαρτηθούν από το μέλλον του Φερνάντο Μπελούτσι. Ο αργεντινός μέσος δεν αποκλείεται να φύγει από το λιμάνι με μία πρόταση γύρω στα 6 εκατ. ευρώ διότι οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι χωρίς τον Ντιόγκο δεν μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Υποψήφιοι για τη θέση του στον χώρο της μεσαίας γραμμής είναι ο Μάκος του Πανιωνίου, για τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει και στο παρελθόν ενδιαφέρον, αλλά και ο Πελετιέρι της ΑΕΚ.
Τέλος, δεδομένη θεωρείται και η απόκτηση επιθετικού αφού ο Ντάρμπισαϊρ πολύ δύσκολα θα μείνει στον Πειραιά. Πρώτοι στόχοι από την ελληνική αγορά είναι ο Κουτσιανικούλης του Εργοτέλη και οι Ντιαλό, Ριέρα του Πανθρακικού. Και οι τρεις είναι νεαροί και αρκετά εξελίξιμοι παίκτες, κριτήρια που ικανοποιούν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ενήμερος για τους παραπάνω ποδοσφαιριστές και μάλιστα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για τους Γκσπούρνιγκ, Κουτσιανικούλη, Ριέρα και Μόρα, τους οποίους θα ήθελε στην ομάδα, αν τελικά αποφασίσει να παραμείνει στον Ολυμπιακό.


Σχολιάστε εδώ