Παρεμβολές σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ από Local καλύπτει το ΕΣΡ!

Παρεμβολές στις συχνότητες του ΑΝΤΕΝΝΑ TV και του ΣΚΑΪ από το Local. Ο σταθμός, που είναι σε συζητήσεις με τον Βίκτωρα Ρέστη, ώστε να φιλοξενήσει το E! Entertainment, αναζητά μετά το «διαζύγιο» με το SBC νέο τηλεοπτικό δίαυλο. Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως το ΕΣΡ δέχθηκε τα διάφορα έγγραφα που προσκόμισε το Local, με αποτέλεσμα… τις παρεμβολές.
Ο Local TV ανήκει στον Γιάννη Τσερκέζο και εξέπεμπε μέχρι το 2001 τοπικά σε Βάρκιζα και Βάρη στους διαύλους 33 και 49. Στον φάκελο του σταθμού, που διατηρεί το ΕΣΡ, βρέθηκε μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι ο σταθμός εξέπεμπε στις 23/3/1998 στον δίαυλο 35 από Υμηττό και στον δίαυλο 49 από Πάρνηθα και Αίγινα ταυτόχρονα. Πλην όμως στους διαύλους αυτούς εκπέμπουν αδιάλειπτα οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί ANΤENNA στον δίαυλο 35 από τον Αίγινα και ΣΚΑΪ (πρώην Seven) στον δίαυλο 49 από Υμηττό από το 1990, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα παρεμβολών από τον Local ή οποιονδήποτε άλλο σταθμό. Γιατί ακριβώς το 1998 δεν
υπήρχε κάποιος σταθμός να εκπέμπει από
Υμηττό και Πάρνηθα στις δύο θέσεις! Ο Local άλλωστε για πρώτη φορά απέκτησε εγκατάσταση και παροχή ρεύματος στο κέντρο εκπομπής Υμηττού το 2004, ενώ στην Αίγινα μίσθωσε χώρο και απέκτησε ρεύμα μετά το 2001. Στην δε Πάρνηθα ουδέποτε είχε εγκατάσταση εκπομπής μέχρι σήμερα.
Το ΕΣΡ, αντί να ζητήσει αποδείξεις, όπως συνηθίζει να πράττει, για την επιβεβαίωση της ύπαρξης εκπομπής αυτών που δηλώνουν ότι εξέπεμπαν, δέχθηκε τη δήλωση του Local και φαίνεται ότι ανέχθηκε και τις διάφορες περιπλανήσεις του στον δίαυλο 50 από Αίγινα (2006-2008) και τις συμπράξεις με το SBC. Όσο δε για το πρόγραμμα του σταθμού, δεν υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση από την αρχή… Κι ενώ προχωρούσε η συνεργασία μεταξύ Local TV και SBC, αίφνης προέκυψε το μεταξύ τους διαζύγιο και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Β. Ρέστη το περασμένο καλοκαίρι. Στη συνέχεια από τον Νοέμβριο του 2008 έως και σήμερα ο Local άρχισε να εκπέμπει στον δίαυλο 35 από Υμηττό και 49 από Αίγινα, κάνοντας παρεμβολές στις εκπομπές του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ αντίστοιχα. Καθώς ο Ρέστης είναι πλέον μέτοχος του ΔΟΛ, δεν αποκλείεται αυτή η πολιτική των παρεμβολών να πάρει άλλες διαστάσεις, εξαιτίας και της στάσης του ΕΣΡ και της ΕΕΤΤ.


Σχολιάστε εδώ