Παραμένει… γιαπί το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος»

Το 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενέταξε το νοσοκομείο στα ολυμπιακά προγράμματα και αποφάσισε να το κάνει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν 4.200.000 ευρώ για το έργο και 375.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η ΔΕΠΑΝΟΜ. Όμως, το έργο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Κάτι ψιλοέργα έγιναν το 2006, αλλά κι αυτά σταμάτησαν.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» έκλεισε για να λειτουργήσει το «Παπαγεωργίου», αφού οι κλινικές (Παθολογική, Χειρουργική και Νευρολογική) που διέθετε μεταφέρθηκαν σε αυτό μόλις ξεκίνησε η λειτουργία του. Στο «Παπαγεωργίου» μετακινήθηκε και το προσωπικό του. Από εκεί και πέρα άρχισε η… λεηλασία. Ό,τι μηχάνημα και εξάρτημα έλειπε από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το έπαιρναν από το «Άγιος Παύλος». Τώρα έχει απομείνει ένα γιαπί και κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει.
Πάντως η ΔΕΠΑΝΟΜ με πρόσφατο έγγραφό της ισχυρίζεται ότι το κονδύλι του Γ΄ ΚΠΣ που είχε εγκριθεί για το έργο παραμένει αζήτητο (μόνο 104.521 ευρώ έχουν απορροφηθεί), ενώ προβλέπεται να επικαιροποιηθεί η μελέτη εφαρμογής του για να δημοσιευθεί σύντομα η προκήρυξή του.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο!


Σχολιάστε εδώ