Ο νέος Alpha στην εποχή του RTL

Δικλείδες ασφαλείας για το μέλλον του Alpha προβλέπει το νέο καταστατικό της εταιρείας. Για τις σοβαρές αποφάσεις, όπως η έγκριση του προϋπολογισμού, οι συμβάσεις και οι συναλλαγές άνω των 250.000 ευρώ, απαιτείται έγκριση του συμβουλίου, στο οποίο βέβαια η πλειοψηφία ανήκει στον όμιλο RTL. Το «Π» παρουσιάζει σήμερα τις εταιρικές αλλαγές του Alpha, μετά τη μεταβίβαση του 66,66% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου στο RTL.
Το ΕΣΡ, δηλώνοντας πως συνεχίζει τον έλεγχο για τη μεταβίβαση των μετοχών (ενώ υπάρχουν και οι σχετικές προσφυγές από την ETCO του Στάθη Τσοτσορού), έδωσε στη δημοσιότητα το μετοχολόγιο του καναλιού. Παράλληλα, η εταιρεία Wakerock είναι η αποκλειστική μέτοχος του 100% της Άλφα Δορυφορική.
Μέτοχοι της Wakerock είναι το RTL group με 66,6% και η εταιρεία Sixomen Limited με 33,4%. Στη Sixomen μετέχουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς με ποσοστό 57,82%, η ΔΕΜΚΟ, συμφερόντων του επιχειρηματία με 32,39% και η Interfinance Α.Ε με 9,79%.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έγινε αύξηση κατά 879.965,68 ευρώ και ανέρχεται σε 42.963.378,48 ευρώ. Οι μετοχές είναι υποχρεωτικά ονομαστικές και για τη μετατροπή τους σε ανώνυμες απαιτείται απόφαση της γενικής συνέλευση της εταιρείας.
Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από 9 μέλη και ως τώρα έχει 5. Πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Κοντομηνάς, διευθύνων σύμβουλος ο Richard Spinner, αντιπρόεδρος ο Gerhard Zeiler, αυστριακός υπήκοος, και μέλη ο Elmar Heggen, γερμανός υπήκοος, και ο Γιώργιος Σουβατζής, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η θητεία του ΔΣ είναι τριετής. Το συμβούλιο συνεδριάζει τέσσερις φορές τον χρόνο τακτικά ή και εκτάκτως με απόφαση του προέδρου της εταιρείας.
Την εταιρεία εκπροσωπούν οι Richard Spinner, Henning Tewes και Βαγγέλης Μωραΐτης, οι οποίοι θα ενεργούν ανά δύο από κοινού και εν συμπράξει. Κατ’ εξαίρεση όμως, σύμφωνα και με την απόφαση της έκτακτης αυτόκλητης γενικής συνέλευσης των μετόχων, «απαιτείται και προηγουμένη ειδική απόφαση και εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου» για μια σειρά από πράξεις. Η σημαντικότερη είναι η έγκριση του προϋπολογισμού (budget) και του επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) της εταιρείας. Ακόμη, χρειάζεται έγκριση για οποιαδήποτε επένδυση κείται εκτός της συνήθους δραστηριότητας της εταιρείας και υπερβαίνει μεμονωμένα το ποσό των 250.000 ευρώ ανά συναλλαγή ανά οικονομικό έτος ή συνολικά για σειρά συναλλαγών το ποσό των 2.000.000 ευρώ ανά οικονομικό έτος, εκτός αν έχει ήδη εγκριθεί και συμπεριληφθεί στον εγκριθέντα προϋπολογισμό. Το ίδιο ισχύει και για την κατάρτιση οποιασδήποτε σύμβασης ή σειράς συναφών συμβάσεων (εξαιρουμένων των συμφωνιών παραγωγής περιεχομένου) που το εισπρακτέο ή πληρωτέο τίμημα αυτής ή αυτών (σε περίπτωση συναφών συμβάσεων) υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ ανά οικονομικό έτος ή το ποσό των 2.000.000 ευρώ στη διάρκεια της ισχύος της σύμβασης ή των συναφών συμβάσεων. Ακόμη χρειάζεται ειδική απόφαση και εξουσιοδότηση του ΔΣ για τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης παραγωγής περιεχομένου ή συναφών συμβάσεων παραγωγής περιεχομένου που το εισπρακτέο ή πληρωτέο τίμημα αυτής ή αυτών υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ για το κάθε οικονομικό έτος ή τα 5.000.000 ευρώ στο σύνολο της διάρκειας ισχύος της σύμβασης ή των συναφών συμβάσεων.


Σχολιάστε εδώ