Ο Εισαγγελέας διέταξε έλεγχο για τα «μαύρα» του Θέμου!

Μάλιστα η αβελτηρία των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου να προχωρήσουν στη διερεύνηση των πολυσχιδών και… ακάλυπτων -οικονομικών- δραστηριοτήτων του Θ. Αναστασιάδη, με κάποια μάλιστα διάθεση… συγκάλυψης, είχε δημιουργήσει σε ορισμένους… κακόπιστους (εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό!) την υπόνοια περί κάποιας συναλλαγής…

Φαίνεται πάντως, επαναλαμβάνουμε, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΟΙΟ ξύπνησαν και απομένει να δούμε, αν όντως ο έλεγχος θα προχωρήσει σε βάθος ή αν κάποια «αόρατα κέντρα» θα τον μπλοκάρουν ξανά.

Εμείς, «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», ήδη απ’ την προπερασμένη Κυριακή 25 Γενάρη υπενθυμίζαμε ότι αυτά τα «περίεργα» που είχαν συμβεί επί Αλογοσκούφη καθοδηγούσαν σε «παραγραφή». Και καλούσαμε τον νέο υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου να μη στέρξει κι αυτός στο κουκούλωμα της υπόθεσης.

Δεν γνωρίζουμε αν τα όσα ακολούθησαν συνέβησαν εξαιτίας του δημοσιεύματός μας (ευχόμαστε όχι…), αλλά πάντως ο αρμόδιος εισαγγελέας της ΥΠΕΕ Ευάγγελος Ιωαννίδης προέβη στην εξής ενέργεια:

Με εισαγγελική (του) παραγγελία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της ΥΠΕΕ ζήτησε να ελεγχθούν:

= Οι εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ως φυσικό πρόσωπο ο Θ. Αναστασιάδης την τελευταία πενταετία.

=Οι φορολογικές του δηλώσεις κατά την τελευταία πενταετία.

= Οι φορολογικές δηλώσεις της συζύγου του για την τελευταία πενταετία.

= Τα τεκμήρια που προκύπτουν από αυτοκίνητα, κότερα, ακίνητα, και γενικά τα περιουσιακά του στοιχεία.

Κατόπιν της προαναφερθείσας εισαγγελικής παραγγελίας, ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της ΥΠΕΕ Ηλίας Κωνσταντέας όρισε τέσσερα στελέχη της ΥΠΕΕ για να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στην εξέταση του τρόπου και των πηγών απόκτησης του ποσού των 4,6 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια, 4.619.000) που αποτελούν το «ακάλυπτο» ποσό, αυτό που δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές δηλώσεις του Θ. Αναστασιάδη! Αυτό δηλαδή που με μεθοδεύσεις περίεργες πήγαινε να συγκαλύψει ο τέως υπουργός Γ. Αλογοσκούφης!

Πήγαιναν ολοταχώς για κουκούλωμα!

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως είχαμε αποκαλύψει, η υπόθεση των ακάλυπτων ποσών του κ. Αναστασιάδη μεθοδευόταν να κουκουλωθεί με τον εξής πρωτότυπο όσο και πρωτόγνωρο τρόπο:

= Με εμπιστευτικό έγγραφο της ΥΠΕΕ στις 31/7/08 προς τον διευθυντή Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομίας, ζητούνταν η γνώμη του για το αν τα εισοδήματα που δεν καλύπτονται από φορολογικές δηλώσεις εμπίπτουν στις διατάξεις περί διερεύνησης εσόδων προερχόμενων από «μαύρο χρήμα».

= Ο κ. Ι. Γιαννακόπουλος, διευθυντής της ανωτέρω υπηρεσίας, με επείγον έγγραφο της 29/9/08 προς την ΥΠΕΕ, διατύπωνε τη θεωρία ότι τα έσοδα που εισπράττονται από μη εμφανείς πηγές, ή αθέμιτη ή παράνομη ακόμα πράξη, θεωρούνται αυτοτελές εισόδημα 4ης κατηγορίας και φορολογούνται με ειδικές διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος!

Δηλαδή… ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, μάλλον… «φορολογήστε» και αθωώστε, μάλλον συγκαλύψτε! Η θεωρία-γνωμοδότηση αυτή μάλιστα στηριζόταν -και παρέπεμπε- στην απόφαση υπ’ αρ. 662 του ΣτΕ, του έτους 1935! Δηλαδή την εποχή του… Μεσοπολέμου, όταν ούτε μαύρο χρήμα «έπαιζε» ούτε οι σημερινές λαμογιές ήταν γνωστές, συνεπώς η τότε νομοθεσία ήταν προσαρμοσμένη στα τότε δεδομένα! Δηλαδή παράθυρο υπέρ των κάθε είδους λαμογιών! Ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια απαράδεχτα φαινόμενα συγκάλυψης που υποκρύπτουν συναλλαγές και σε τούτη τη νέα έρευνα. Θα το παρακολουθούμε το -μείζον, επαναλαμβάνουμε- θέμα, έτσι κι αλλιώς…


Σχολιάστε εδώ