Ναό που ανήκει στους τυφλούς έβαλε… στο μάτι ο Ιερώνυμος!

Πρωτοφανής παρέμβαση στον ιδιωτικό ναό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) επιχειρεί να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ξεσηκώνοντας τους τυφλούς.
Συγκεκριμένα, μέσα στον χώρο του ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα βρίσκεται ο ναός της Αγίας Παρασκευής, που ως γνωστόν είναι η προστάτιδα των ατόμων με προβλήματα όρασης. Ο ναός αυτός είναι ΝΠΔΔ και όχι παρεκκλήσιο, συνεπώς δεν υπάγεται σε ενορία ούτε έχει εφημέριο. Είχε δε εγκαινιαστεί προ 50 ετών από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα.
Η διάθεση ιερέως στον ναό αυτόν γίνεται από τον οικείο Μητροπολίτη, αλλά κατόπιν προτάσεως του ΝΠΔΔ, αφού εκείνο τον πληρώνει, όπως πληρώνει και τα έξοδα λειτουργίας του ναού (ψάλτες, νεωκόρο, ρεύμα κ.λπ.). Ο ιερέας αυτός είναι συνταξιούχος και παίρνει ένα συμπλήρωμα ως φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες που παρέχει.
Ο ιερέας που διακονεί σήμερα τον ναό έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή εδώ και έξι χρόνια, επί Χριστόδουλου, κατόπιν αιτήματος του τότε διοικητή του ΚΕΑΤ. Όμως στις αρχές Ιανουαρίου, χωρίς καμία προειδοποίηση, η Αρχιεπισκοπή έστειλε έγγραφο στο ΚΕΑΤ, στο οποίο ανέφερε ότι ο ιερέας αλλάζει εντός των ημερών!
Ο διοικητής του ΚΕΑΤ Γ. Δαβάκης και οι τρόφιμοι, που έχουν άριστες εντυπώσεις από τον ιερέα τους, αντέδρασαν και ζήτησαν να παραμείνει στη θέση του. Τότε ο πρωτοσύγκελος, με νέο έγγραφό του, τους… ανακοίνωσε ότι η απόφαση είναι να παραμείνουν και οι δύο!
Εύλογα λοιπόν διερωτώνται όλοι στο ΚΕΑΤ, γιατί τόση… πρεμούρα στην Αρχιεπισκοπή για να αλλάξει ένας ιερέας; Και γιατί θα πρέπει σώνει και καλά ο εκλεκτός ιερέας της Αρχιεπισκοπής να πάει οπωσδήποτε στον ιδιωτικό ναό, έστω και μαζί με τον άλλον;
Παράγοντες που γνωρίζουν τα εκκλησιαστικά τονίζουν ότι η επιμονή της Αρχιεπισκοπής να διορίσει δικό της ιερέα σε ιδιωτικό ναό χωρίς να ζητηθεί η γνώμη του ιδιοκτήτη, όπως προβλέπει ο νόμος, αποκαλύπτει την επιδίωξή της να πάρει εκείνη τον έλεγχο του ναού και να εξοστρακίσει τους ιδιοκτήτες του. Κάτι τέτοιο πάντως δεν είναι διατεθειμένος να το δεχθεί ο διοικητής του ΚΕΑΤ που είναι αποφασισμένος να βάλει με κάθε τρόπο φρένο στα… επεκτατικά σχέδια του Ιερώνυμου.


Σχολιάστε εδώ