Μια εκπληκτική εμπειρία στο ΕΣΥ

Κύριε Διευθυντά,
Οι αναπηρίες και τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας τροφοδοτούν συχνότατα τα δελτία της τηλεοπτικής ενημέρωσης και προφανώς και την ταλαιπωρία των ασθενών. Μια πρόσφατη προσωπική περιπέτεια της υγείας μου επιτάσσει, ως χρέος δικαιοσύνης, να προσφύγω στις φιλόξενες στήλες της έγκριτης εφημερίδας σας προκειμένου να καταγραφεί μια τελείως αντίθετη εμπειρία. της άψογης -υποδειγματικής στη συγκεκριμένη περίπτωση- λειτουργίας υπηρεσιών του ΕΣΥ, στην οποία ίσως οφείλω και τη ζωή μου.
Δεκάλεπτο μόνο μετά την κλήση του «166» λόγω αιφνίδιας και ακατάσχετης αιμορραγίας στις 4 το πρωί του Σαββάτου της 24ης Ιανουαρίου, έφθασε το ασθενοφόρο με δύο ικανούς και ευγενέστατους συνοδούς. Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αμαρουσίου συνάντησα ένα προσωπικό σε βαθμό λειτουργικότητας απροσδόκητο για μεταμεσονύκτιες ώρες.
Της περίπτωσής μου επελήφθη προσωπικώς ο διευθυντής του Ωτορινολαρυγγολογικού Τμήματος κ. Σταύρου, ενώ συνεργάτης του έκανε τον επίπονο επί 25λεπτο καυτηριασμό.
Εν συνεχεία όχι μόνον με παρέπεμψε για σειρά εξετάσεων, αλλά επέμεινε να τις παρακολουθήσει και να παραλάβει μετά μία περίπου ώρα τα πορίσματα. Σε ερώτημά μου στη Γραμματεία του νοσοκομείου, ενώπιον προσωπικού, τι οφείλω, μου απάντησαν: Τίποτα.
Όταν επανέλαβα το ερώτημα κατά την παραλαβή συστάσεων αγωγής, συνάντησα κατηγορηματική άρνηση.
Θα συμφωνήσετε, νομίζω, κύριε διευθυντά, ότι στην ερεβώδη πραγματικότητα που μας περιβάλλει, παρόμοιες περιπτώσεις αταλάντευτης πίστης στον όρκο του Ιπποκράτη και υψηλής αντίληψης του ιατρικού λειτουργήματος δικαιούνται αναγνώρισης και προβολής ως φωτεινά και ελπιδοφόρα πρότυπα.

Μετά τιμής
Έλλη Νικολαΐδου
Συνταξιούχος υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ


Σχολιάστε εδώ