Μεγάλη ήττα του προέδρου του ΤΕΕ Γιάννη Αλαβάνου

ΜεγάΚόλαφος για τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιάννη Αλαβάνο ήταν η για πρώτη φορά καταψήφιση, με ψήφους 62 κατά και 60 υπέρ, προϋπολογισμού του
ΤΕΕ, ύψους 42 εκατ. ευρώ, ελλειμματικού κατά 2 εκατ. ευρώ. Έτσι, τώρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ θα πρέπει να τον… αναμορφώσει και να επανέλθει!
Η καταψήφιση του προϋπολογισμού έγινε στη γενική συνέλευση του ΤΕΕ, που συνήλθε το προηγούμενο Σάββατο στο ξενοδοχείο Imperial, και ήταν σαφέστατη αποδοκιμασία της διοίκησης, η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε αμέσως παραιτηθεί.
Ωστόσο η καταψήφιση του προϋπολογισμού δεν αποτελεί τη μόνη πτυχή της κρίσης που παρατηρείται στο ΤΕΕ, αφού ο κ. Αλαβάνος εισηγήθηκε και την κατάργηση έξι περιφερειακών τμημάτων του Επιμελητηρίου, και συγκεκριμένα της Μαγνησίας με έδρα τον Βόλο, της Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα την Καβάλα, της Δυτικής Κρήτης με έδρα τα Χανιά, της Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο, της Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα και της Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο.
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος αυτής της κίνησης, μόνο το ΤΕΕ Μαγνησίας καλύπτει 1.552 μηχανικούς, ενώ είναι και έδρα εξεταστικού κέντρου, που εκδίδει σε ετήσια βάση 150 άδειες ασκήσεως επαγγέλματος! Όπως έλεγε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου, μία μόνο ομάδα εργασίας στην Αθήνα για αποδελτιοποίηση περιοδικών του εξωτερικού κοστίζει ετησίως τον προϋπολογισμό περίπου ενός περιφερειακού τμήματος!
Αιτιολογώντας την αρνητική της ψήφο, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν έδωσε το «πράσινο φως» στην ηγεσία του ΤΕΕ, για να «μη συνεχίσει, με προίκα τα χρήματα των εργαζομένων, να παίζει απρόσκοπτα τον αντιλαϊκό της ρόλο» και γι’ αυτό επιδίωξε την «πολιτική ήττα» της σημερινής ηγεσίας του ΤΕΕ, ώστε στη συνέχεια να είναι αναγκασμένη να σκεφτεί διπλά και τριπλά, πριν πάρει την όποια νέα πρωτοβουλία της στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων μηχανικών. Και καταλήγουν λέγοντας ότι «το 2009, από χρονιά της κρίσης, μπορεί και πρέπει να γίνει χρονιά της αντεπίθεσης»!η ήττα του προέδρου του ΤΕΕ Γιάννη Αλαβάνου


Σχολιάστε εδώ