Κινδυνεύει λόγω χρέους στο CAS η Καλαμαριά

Εκτός του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κινδυνεύει να βρεθεί ο Απόλλων Καλαμαριάς για χρέος στο CAS! Όσο και αν ακούγεται εξωφρενικό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει πληρώσει τα δικαστικά έξοδα για την παράστασή της στην υπόθεση Βάλνερ στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, τα οποία ανέρχονται σε 10.000 ευρώ και, λόγω του χρέους αυτού, κινδυνεύει να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα.

Αυτό συμβαίνει διότι το CAS έχει αποστείλει επιστολή στη FIFA, ενημερώνοντας για το χρέος της ελληνικής ομάδας προς αυτό και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου από την πλευρά της έχει ενημερώσει την ομάδα και την καλεί να αποπληρώσει ή να διακανονίσει το χρέος την προς το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να της επιβληθεί ποινή αποβολής. Οικονομικές απαιτήσεις από την Καλαμαριά για το ίδιο θέμα έχει και ο δικηγόρος της, σε εκείνη την υπόθεση, Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο οποίος επίσης δεν έχει πληρωθεί.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση Βάλνερ είχε προσφύγει στο CAS, την περασμένη περίοδο, ο Απόλλων Καλαμαριάς, μετά την καταδίκη του και από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία είχε κριθεί παράνομη η χρησιμοποίηση του αυστριακού παίκτη στο ματς με τον Ολυμπιακό ( ως εκ τούτου η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε χάσει στα χαρτιά με 3-0 τον αγώνα που είχε κερδίσει με 1-0 τους «ερυθρόλευκους» στην έδρα της και της είχε αφαιρεθεί και ένας βαθμός, με συνέπεια να μην καταφέρει τελικά να παραμείνει στην κατηγορία). Αρχικώς, η Καλαμαριά κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα μέχρι την εκδίκαση και την έκδοση της οριστικής απόφασης, τα οποία απορρίφθηκαν. Πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της κύριας υπόθεσης, ο Απόλλωνας αποσύρθηκε και η υπόθεση σταμάτησε εκεί, αλλά προέκυψαν δικαστικά έξοδα από τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία οι Πόντιοι δεν έχουν πληρώσει ακόμη από τον περασμένο Μάιο, όταν κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα.


Σχολιάστε εδώ