ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

// Ένας επόπτης κάτι πήγε να πει, αλλά τον έκοψε ο προϊστάμενός του επειδή δεν φορούσε γιλέκο. Του είπε μάλιστα πως αν ντρέπεται να το φοράει να αλλάξει δουλειά. Ο καθένας έχει την υποχρέωση να φοράει τα διακριτικά της υπηρεσίας του. Αν δεν θέλει ας φύγει…

// Απολύμανση με ειδικό υγρό που θα εξαλείψει τα μικρόβια και καθετί που θα μπορούσε να αποβεί βλαβερό για την υγεία των παιδιών που παίζουν, θα κάνει σε όλες τις πλατείες και τις παιδικές χαρές ο δήμος. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί πλατείες και παιδότοποι απ’ όλον τον Πειραιά, από το κέντρο μέχρι το πιο απομακρυσμένο Διαμέρισμα.

// Στο μεταξύ, να σημειώσουμε ότι άρχισε να εφαρμόζεται η «αποκέντρωση» τόσο της καθαριότητας όσο και των επισκευών. Συγκεκριμένα, αρμόδιοι για την καθαριότητα της περιοχής τους είναι οι πρόεδροι των Διαμερισμάτων, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους κι έναν λογαριασμό για να κάνουν τις μικροεργασίες στην περιοχή τους. Αν π.χ. διαπιστωθεί εστία σκουπιδιών θα ειδοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας να την εξαλείψει. Επίσης, αν έχει χαλάσει μια λάμπα του δημοτικού φωτισμού θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν ένα μικρό ποσόν σε ιδιώτη ηλεκτρολόγο να την αλλάξει ή αν υπάρχει κάποια λακκούβα θα μπορούν να αναθέτουν σε ιδιώτη να την κλείσει.

// Τώρα που το νέο δημαρχείο μπήκε στα… σκαριά και θα αρχίσουν τα έργα για την αποπεράτωσή του, βρήκε να δημιουργήσει θέμα ο βουλευτής της ΝΔ Τάκης Μελάς, που ομολογουμένως δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους οξύτητες. Συγκεκριμένα ο βουλευτής διαμαρτυρήθηκε εγγράφως και σε έντονο ύφος προς τον δήμαρχο για το γεγονός ότι δεν του επιτρέπεται πλέον να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο υπόγειο γκαράζ του κτιρίου όπου θα γίνει το νέο δημαρχείο.

// Οριστικά και αμετάκλητα κρίθηκε παράνομο και ως εκ τούτου κατεδαφιστέο το κέντρο υψηλής τάσης της ΔΕΗ στα πρώην λατομεία Κορυδαλλού. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του συλλόγου «Αναγέννηση» που ζητούσε την κατεδάφισή του. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού: «Η νίκη αυτή επιβεβαιώνει και επισφραγίζει οριστικά τον μακροχρόνιο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Κορυδαλλού. Απαιτούμε την τήρηση της νομιμότητας και καλούμε το ΥΠΕΧΩΔΕ και όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ, που δίνει προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου 2009 να κατεδαφίσουν τον υποσταθμό».


Σχολιάστε εδώ