Καλά, εκεί στο ΥΠΕΞ δεν έχουν αίμα στις φλέβες τους;

Ακούστε το απίστευτο που είπε το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών για την εν ψυχρώ δολοφονία του ελληνοκύπριου στρατιώτη που είχε το θάρρος να φτύσει τον δολοφόνο του κατάμουτρα: «Η Κύπρος πρέπει να ενεργήσει». Δηλαδή η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα. Αλλά και την άχρωμη, άστοχη και ψυχρή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο», λες και επρόκειτο για κάτι ξένο και αδιάφορο για τη χώρα μας. Η Τουρκία όμως, που κατάλαβε αμέσως τη σοβαρότητα αυτής της εν ψυχρώ δολοφονίας, ξεκίνησε αμέσως μια προπαγάνδα παραπλάνησης και υποβάθμισής της και έβαλε τον δολοφόνο να πάρει πίσω ό,τι είπε και να μιλάει για κινηματογραφικά σενάρια.
Όμως η Τουρκία δεν έχει πολιτική Χαχαμίκων, όπως θα έλεγε και ο Καραγκιόζης. Δεν έχει πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η με κάθε τρόπο και μέσο απόκτηση μιας καρέκλας και η διατήρησή της. Φυσικά, δεν περιμέναμε από τον Καραμανλή, που είναι ο μόνος πρωθυπουργός από το 1950 και μετά ο οποίος, παρά τις πιέσεις και τις έμμεσες υποδείξεις και απειλές του Αμερικάνου, προχώρησε σε συμφωνίες με τους Ρώσους βλέποντας μόνο το συμφέρον της χώρας μας, να επιτρέψει μια τόσο γλοιώδη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κόντρα στο ανυπέρβλητο θάρρος της αυτοθυσίας του Ελληνοκύπριου. Υπάρχει άραγε έλληνας πατριώτης που να μη ρίγησε από συγκίνηση; Καλά, αυτοί στο ΥΠΕΞ δεν έχουν αίμα στις φλέβες τους;
Κανείς δεν είπε βέβαια να κηρύξουμε πόλεμο με την Τουρκία. Ούτε όμως μια διπλωματική μεν, αλλά λεβέντικη απάντηση, σύμφωνη με την Ιστορία μας, δεν είναι ικανοί να δώσουν; Ακούσαμε ποτέ την Τουρκία να λέει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι Τούρκοι; Δέστε με τι θράσος το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του μας ζητά και τα ρέστα και εκφράζει «απορία και λύπη» για την ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που χαρακτήρισε πλημμέλημα την εγκληματική ενέργεια του τούρκου πιλότου που δολοφόνησε τον ήρωα Ηλιάκη, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση «δεν στηρίζεται» σε νομική βάση». Έχουμε δει ποτέ καμιά ανάλογη διπλωματική αντίδραση στις εκατοντάδες προκλήσεις των τούρκων πασάδων από την Ελλάδα; Ακούσατε μήπως την αντίδραση του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ; Και βεβαίως από την Αριστερά δεν αναμέναμε τίποτε, λόγω του πρότερου βίου της.
Αλλά για να πάμε και στους πνευματικούς μας ανθρώπους. Οι ακαδημαϊκοί μας έχουν το θάρρος και το πατριωτικό κουράγιο να καταδικάσουν αυτήν την εν ψυχρώ δολοφονία και στις άλλες ευρωπαϊκές ακαδημίες; Οι πανεπιστημιακοί στα αδελφά πανεπιστήμια; Οι δάσκαλοι, οι άνθρωποι της τέχνης; Οι επαναστάτες φοιτητές μας τολμούν να διαδηλώσουν φωνάζοντας «Τούρκοι γουρούνια δολοφόνοι»; Όχι βέβαια, γιατί όλοι οι πιο πάνω έχουν δολοφονήσει τον πατριωτισμό των παιδιών και των φοιτητών μας, αλλά και ολόκληρου του λαού μας. Ντροπή και αίσχος.
Θεόδωρος Ανδρεάκος
Ομότιμος καθηγητής


Σχολιάστε εδώ