Και μέτοχος της «Καθημερινής» ο Παπαχελάς

Φανερή η υποστήριξη της ιδιοκτησίας της «Καθημερινής» στο πρόσωπο του Αλέξη Παπαχελά. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο διευθυντής της εφημερίδας αγόρασε στις 30 Ιανουαρίου 170.000 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής αξίας 969.000 ευρώ! Το ποσό βέβαια προκαλεί ζαλάδες… Εύλογη απορία προκαλεί η επιλογή του Αλέξη Παπαχελά να αγοράσει μετοχές της «Καθημερινής».
•Κυκλοφορεί στους πολιτικοδημοσιογραφικούς διαδρόμους ότι υπάρχει εμπάργκο του ΠΑΣΟΚ στο «Βήμα». Μιλούν για… ντιρεκτίβα, πρώτα στελέχη να μη μιλούν στη ναυαρχίδα του Λαμπράκη. Μάλλον απίθανο μοιάζει, αν και στο τελευταίο κυριακάτικο φύλλο δεν υπήρχε συνέντευξη πρωτοκλασάτου της Χαριλάου Τρικούπη. Είναι δυνατόν να έχει δοθεί τέτοιο σήμα; Απίστευτο… Στην πολιτική όμως τίποτε δεν αποκλείεται, ως γνωστόν…
•Η Αγγελική Μπαμπαλούκα ανέλαβε από τις αρχές του χρόνου τη γενική διεύθυνση του Mad TV Bουλγαρίας. Διαθέτει περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του marketing και της διαφήμισης.
Εντάχθηκε στην ομάδα του Mad το 1997,
αναλαμβάνοντας τη Διεύθυνση Διαφήμισης, ενώ το 2007 ανέλαβε τη διεύρυνση του Mad στα Βαλκάνια. Το Mad TV Bουλγαρίας εκπέμπει στη γειτονική χώρα από τον Δεκέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να είναι ένα από τα μέσα που στηρίζουν τη μουσική βιομηχανία της χώρας.
•Σε περικοπές κατά 40% στα στελέχη που αμείβονται με ποσά που υπερβαίνουν τα 8.000 ευρώ προχώρησε η Χ. Κ. Τεγόπουλος. Η απόφαση πέρασε χωρίς πολλές αντιδράσεις και είναι άλλη μια κίνηση αντιμετώπισης της κρίσης από την ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας»…
•Στον έλεγχο του ΛΑΟΣ, προκειμένου να μη χρειάζεται άδεια για να εκπέμπει, πέρασε το Τηλεάστυ. Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη μεταβίβαση στο κόμμα του κλάδου τηλεόρασης της εταιρείας.
•Το «Free» και ο δικτυακός τόπος www.freemag.gr πέρασε και επίσημα, από τον ΔΟΛ στον έλεγχο της Μyenpi ΑΕ των Λαυρεντιάδη – Κυριακόπουλου, αντί ποσού 800.000 ευρώ. Σε μια τέτοια εποχή το ποσό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο τον ΔΟΛ «οι επιπτώσεις από την πώληση του περιοδικού και του domain name εκτιμώνται μη σημαντικές για την εξέλιξη των εργασιών και των αποτελεσμάτων του
Ομίλου ΔΟΛ, δεδομένου ότι τα έσοδά τουs συνέβαλαν σε ποσοστό μικρότερο του 1% στον ενοποιήμενο κύκλο εργασιών ενώ τα αποτελέσματά τουs διαμορφώνονταν οριακά ζημιογόνα». Στη Μyenpi ΑΕ ανήκει επίσης η «Athens News» εδώ και λίγο καιρό.
•Σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Service για τον Ιανουάριο η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης σε όλα τα ΜΜΕ είναι σαρωτική, με ποσοστό 13,5%. Μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, με την παράθεση των μεικτών εσόδων και των ποσοστών να έχει μεγάλη σημασία πλέον. Η τηλεόραση έλαβε 45,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι 51,5 εκατ. τον περυσινό Ιανουάριο και έχει πτώση 12,3%. Τα περιοδικά πήραν 72,6 εκατ. έναντι 80,3 και έχουν πτώση 9,6%. Οι εφημερίδες καταγράφουν έσοδα 21,5 εκατ. έναντι 27,8 εκατ. με πτώση 22,6% και το ραδιόφωνο έλαβε 10,1 εκατ. έναντι 13 εκατ. με πτώση 22,64%. Όλα τα Μέσα πήραν τον Ιανουάριο του 2009 149,4 εκατομμύρια ευρώ ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2008 είχαν λάβει 172,8 εκατ. Η τάση αυτή λέγεται πως θα συνεχιστεί, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο καθώς μεγάλοι διαφημιζόμενοι, όπως οι τράπεζες, θα συγκρατήσουν τα διαφημιστικά τους έξοδα για δύο ακόμη μήνες κατά 30% και εικάζεται ότι θα επανέλθουν στην αγορά των Μέσων τον Απρίλιο.

* 3Τι συμβαίνει στην αθλητική εφημερεία «Sport Day» και στο ραδιόφωνο «Spor FM»; Υπάρχει πρόβλημα με το διευθυντικό στέλεχος, τον Γ. Χελάκη; Και στα δύο μέσα μετέχει Αλαφούζος. Στην εφημερίδα ο Θέμης και στο ραδιόφωνο ο αδελφός του ο Γιάννης.

* 3Άλλος ένας μεγάλος του χώρου μας, τότε που η δημοσιογραφία και το πολιτικό ρεπορτάζ ήταν σε άλλο επίπεδο και δεν ασχολούνταν με κοτσουμπολιά, ο Θύμιος Παπαγεωργίου, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Ήταν από τους ανθρώπους, που τιμούσαν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Απέπνεε σεβασμό και κύρος. Και ήταν πραγματικός ευπατρίδης. Παράδειγμα για όλους μας. Στην οικογένεια του καλού φίλου, θερμά συλλυπητήρια.
Μ. Κ.


Σχολιάστε εδώ