Η σιωπή είναι… χρυσός για την ΠΑΣΚΕ

Πολιτικοσυνδικαλιστική αδυναμία εμφάνισε η ΓΣΕΕ προκειμένου να τοποθετηθεί στην επιστολή-παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου προς την κυβέρνηση, με την οποία εισηγείται πλαίσιο οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η ΠΑΣΚΕ σιωπά, η ΔΑΚΕ αποδοκιμάζει, καταγγέλλουν με δριμύτητα το ΠΑΜΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση.
Συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, κρίνοντας πως «η πολιτική, οικονομική προσέγγιση των θέσεων του ΣΕΒ είναι παραπλήσια με ανάλογες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ» επιλέγουν τη σιωπή ώστε να μη χρειαστεί είτε να στηρίξουν τον κ. Δασκαλόπουλο είτε να πάρουν αποστάσεις, γεγονός που θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι βρίσκονται σε διάσταση με το κόμμα τους.
Για πολιτικά παιχνίδια του ΣΕΒ, που δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνονται με δημόσιες παρεμβάσεις, κάνουν λόγο τα στελέχη της ΔΑΚΕ που μέμφονται τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ που «για άλλη μια φορά εμφανίζονται πιο κοντά στον ΣΕΒ όπως άλλωστε και με παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ».
«Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει άμεσα να αντιδράσει στις κυβερνητικές και στις εργοδοτικές προθέσεις για να κινητοποιηθεί απεργιακά» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος Αλέκος Καλύβης (Αυτόνομη Παρέμβαση) καταγγέλλοντας για πλήρη αδράνεια και «λήθαργο» την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Πλήρη αντίθεση στις λύσεις που προτείνουν οι εργοδότες εκφράζει ο Γιώργος Μαυρίκος (στέλεχος ΠΑΜΕ), υπογραμμίζοντας ότι στην ουσία ζητούνται
νέα μέτρα υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δασκαλόπουλος, στην επίμαχη επιστολή, αφού επιτέθηκε κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, έθεσε (ξανά) θέμα «εξυγίανσης» του ασφαλιστικού συστήματος, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μείωση φόρων, επιπλέον απελευθέρωση της αγοράς κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ