Η απόσυρση του Ισίδωρου δεν εξευμένισε τον Κυριακού!

Υπό το βάρος των αντιδράσεων για τις «παρασκηνιακές μεθοδεύσεις» του ο Ισίδ. Κούβελος αναγκάσθηκε να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης, προωθώντας ωστόσο στη θέση του τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Σπ. Καπράλο. Εξέλιξη την οποία είχε… προαναγγείλει το «Παρόν» την (περασμένη Κυριακή), ενώ είχε «φωτογραφήσει» τον κ. Καπράλο από τον Σεπτέμβριο του 2008 όταν έγραφε ότι την προεδρία θα διεκδικήσει παλιός πρωταθλητής του Ολυμπιακού στο πόλο.
Η κάθοδος του κ. Καπράλου δεν εκτόνωσε πάντως το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί, καθώς από τους περισσότερους θεωρείται «αχυράνθρωπος» του κ. Κούβελου, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξασφαλίσει και τη στήριξη του Μαξίμου. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στελεχών της Ν. Δημοκρατίας που θεωρούν λανθασμένη την επιλογή αυτή, καθώς η παράταξη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Μ. Κυριακού και τον «ΑΝΤ1», ενώ πάμε σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Κι αυτό τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ στηρίζει ανοιχτά τον κ. Κυριακού. Ειρωνικά σχόλια προκαλεί η απάντηση της Ντόρας όταν τις προηγούμενες εβδομάδες της ζητούσαν διάφοροι να πείσει τον σύζυγό της Ισίδ. Κούβελο να αποσυρθεί από τη μάχη. «Εγώ του το λέω, αλλά δεν με ακούει» έλεγε. Την ίδια στιγμή παράγοντες του αθλητισμού χαρακτηρίζουν «φυτευτό» τον κ. Καπράλο, γιατί εξελέγη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου για να αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΑ, ενώ δεν έχει καμία σχέση με το Πένταθλο. Ήδη παρουσιάζει φαινόμενα αλαζονείας. Την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκε με τον Μ. Κυριακού στον οποίο… υποσχέθηκε να τον ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο και να δώσει το όνομά του σε μία από τις αίθουσες της ΕΟΑ! Ο κ. Κυριακού, στο μεταξύ, πέρασε στην αντεπίθεση και κατήγγειλε υποκλοπή. Στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας γίνεται λόγος για «ύποπτο αντικείμενο που έμοιαζε με μικρόφωνο παρακολούθησης συνομιλιών» το οποίο βρέθηκε στο γραφείο του Μ. Κυριακού στην ΕΟΑ. Ο Κυριακού εξακολουθεί να είναι εξοργισμένος, μεταξύ άλλων, και με τη Φ. Πάλλη-Πετραλιά γιατί στηρίζει τον αντίπαλό του, ενώ για «ξεκάρφωμα» έστειλε την κόρη της στην εκδήλωση του Πανελληνίου.
Στο μεταξύ αύριο αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επί των προσφυγών που κατέθεσαν πέντε μέλη από την Ολομέλεια (Καπράλος, Χατζηαθανασίου, Κατσιαδάκης, Νικόπουλος, Καρράς). Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο του αθλητισμού, οι δύο υποψήφιοι, Κυριακού και Καπράλος, φαίνεται να στηρίζονται από τις ομοσπονδίες ως εξής:
– Με τον Μ. Κυριακού τάσσονται: Βασιλακόπουλος (μπάσκετ), Γερόλυμπος (τρίαθλο), Κολυμπάδης (πινγκ πονγκ), Σγουρός (άρση βαρών), Νικολάου (ΔΟΕ), Κυριακού (τοξοβολία), Αγγελούδης (χάντμπολ), Διαθεσόπουλος (κολύμβηση), Φυσετζίδης (τάε κβον ντο).
– Με τον Σπ. Καπράλο τάσσονται: Κανελλάκης (σκοποβολή), Νικόπολουλος (καγιάκ), Καρράς (κωπηλασία), Ζανιάς (τένις), Γ. Βασιλειάδος (ιστιοπλοΐα), Σεβαστής (ΣΕΓΑΣ), Κανελλόπουλος (ΕΠΟ), Σουφλέρης (τζούντο), Προσαλίκας (βόλεϊ), Γαζής (πυγμαχία), Τσαμεσίδης (πάλη), Θ. Βασιλειάδος (γυμναστική), Κρούσης (χιονοδρομία), Τιμασόπολουλος (ποδηλασία), Χατζημιχάλης (χόκεϊ), Κοντός (μπάντμιντον), Χατζηαθανασίου (παγοδρομία), Καπράλος (πένταθλο), Κούβελος (ιππασία).


Σχολιάστε εδώ