ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γι’ αυτό και δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η αυθαίρετη απόφαση της διακοπής. Θα γινόταν αυτό αν μεταδιδόταν συνέντευξη του πρωθυπουργού;

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρει πως η ΕΡΤ μετέδωσε όλη την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από ώρα 15:43 και τις περισσότερες από τις 48 απαντήσεις που έδωσε σε δημοσιογράφους έως ώρα 17:08, συνολικά 84 λεπτά. Στη συνέχεια υποστηρίζει πως «η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, ως προς τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσής της, έγινε πέραν των καθιερωμένων και θεσμικών υποχρεώσεων της ΕΡΤ, όπως αυτές προβλέπονται από τον ιδρυτικό της νόμο ή από τις διακομματικές συμφωνίες». Και ως προς τη διακοπή ο Χ. Παναγόπουλος αναφέρει πως «δημοσιογραφικά κρίθηκε ότι με την 90λεπτη μετάδοση είχαν αποτυπωθεί πλήρως ο λόγος και οι θέσεις που ήθελε να προβάλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Διαφορετική βέβαια γνώμη είχε το ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε πως «είναι προφανές ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πως το τέλος για την ΕΡΤ πληρώνεται από όλους τους πολίτες». Κι ακόμη πως «με την απαράδεκτη απάντησή του ο κ. Παναγόπουλος επιβεβαιώνει ότι προΐσταται της κρατικής, και όχι δημόσιας, τηλεόρασης» και ότι πρόκειται για «μια απάντηση που αρμόζει σε ένα κυβερνητικό στέλεχος ή επίδοξο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας».


Σχολιάστε εδώ