Ενίσχυση των παραδοσιακών ΜΜΕ ζητεί ο Μανώλης Μαυρομμάτης

Την άμεση εκπόνηση σχεδίου δράσης με εναλλακτικές μεθόδους χρηματοδότησης προς τα παραδοσιακά ΜΜΕ τα οποία εξαιτίας της κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της μείωσης των διαφημιστικών δαπανών, ζητεί με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης.
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η κρίση έχει αγγίξει όλους τους τομείς της οικονομίας, ακόμη και τα media, με αποτέλεσμα πολλοί εκδοτικοί οργανισμοί να υποστούν μείωση του τζίρου τους και να προχωρήσουν σε περικοπές του προσωπικού τους.
Παράλληλα, οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται πλέον στη μετάδοση της πληροφορίας, όπως είναι οι επιγραμμικές εφημερίδες, η διαδικτυακή τηλεόραση και η παροχή ειδήσεων από μεγάλες μηχανές αναζήτησης, έχει συχνά αρνητική επίδραση στα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης, μειώνοντας τόσο την ακροαματικότητα όσο και τις πωλήσεις τους.
«Η εξαγγελία στήριξης του γαλλικού Τύπου από τον Νικολά Σαρκοζί στη δίνη της οικονομικής κρίσης που χτύπησε και τα media θα μπορούσε να γίνει το πρότυπο και για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης» δήλωσε ο Μανώλης Μαυρομμάτης. «Βεβαίως, ο γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα είναι υποβοηθητικά.
Η κυβέρνησή του θα ενισχύσει ορισμένους τομείς, όπως τη διαφήμιση, τους εφημεριδοπώλες, την κατ’ οίκον διανομή εφημερίδων και, το σημαντικότερο, την κάλυψη από το κράτος για κάθε νέο και νέα, που συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του, τμήματος του κόστους ετήσιας συνδρομής σε εφημερίδα της αρεσκείας του. Η στήριξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περίοδο που διαρκεί η οικονομική κρίση».


Σχολιάστε εδώ